sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Broileritäytetyt burritot juustokastikkeella


illan hämyssä kuvat ovat keltaisia :(
Tyttäreni lempiruokaa ovat fajitakset ja burritot. Jos kysyn häneltä, mitä hän toivoisi ruoaksi tänään tai milloin vain, vastaus on aina fajitaseja. Eilen tein burritoja. Broilerikastiketta voi tietenkin nauttia sellaisenaan esimerkiksi (kukkis)riisin kera. Juustokastike sopii erinomaisesti dippikastikkeeksi.

Reseptini sopii tavis- ja vhh-ruokavalioon. Vhh-ruokavaliossa täytyy kiinnittää huomiota tortilloihin. Kaupan tortillat eivät sovi, mutta netistä saa tilattua mm. Mama Lupès -nimisiä vhh-tortilloja (tavallista pienemmät lätyt sisältävät 3 g hh / lätty) tai niiden tilalla voi käyttää savojinkaalin lehtiä (ne toimivat erinomaisesti myös fajitaseissa!).
Broileritäytetyt burritot juustokastikkeella

Burritot

7-8 tortillaa (esim. Mama Lupès) tai savojinkaalin lehtiä

Valmista broilerikastike ja juustokastike (reseptit alla). Täytä tortillat broilerikastikkeella. Laita täytetyt tortillat vierekkäin uunivuokaan. Kun vuoka on täysi, kaada burritojen päälle juustokastiketta (jätä vähän juustokastiketta myöhemmin lisättäväksi). Laita vuoka 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi.

Nosta burritot tarjoilulautaselle. Levitä sen päälle tacokastiketta. Kaada juustokastiketta tacokastikkeen päälle.
Meksikolainen broilerikastike

450 g broilerisuikaleita tai broilerinjauhelihaa
100 g pikkumasseja viipaloituina
1          vihreä paprika paloiteltuna pieniksi paloiksi
1          sipuli silputtuna
½ -1   chilipaprika siputtuna
10       mustaa oliivia siivutettuina
2 dl     kermaa
suolaa

lisäksi:
tacokastiketta
salaattisilppua
ranskankermaa tai smetanaa

Paista broileri pannulla kypsäksi. Siirrä lautaselle sivuun. Kuumenna rasva pannulla ja freesaa paprika ja sipuli läpikuultaviksi. Lisää joukkoon kana, maissit, chili, oliivit ja kerma. Keitä kastiketta, kunnes kerma paksunee. Mausta suolalla.
Juustokastike

200 g cheddarjuustoa karkeasti raastettuna
1-1 ½ dl kermaa

Sulata juustoa varovasti kerman kanssa kattilassa. Sekoittele koko ajan. Kun juusto on sulanut, siirrä kattila pois liedeltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...