maanantai 28. marraskuuta 2011

Helppo porokeitto

vaatimattoman näköinen, mutta erittäin maukas
Keitot ovat kiireisen kokin pelastus. Poron kylmäsavurouhe on oiva tuote nopeaan ja helppoon kokkailuun. Rouhe on kypsää ja sopii sellaisenaan vaikkapa salaattiin. Pitää vain muistaa, että rouhe on valmiiksi suolattua, eikä lisätä liikaa suolaa ruokaan. Jos keitosta haluaa tuhdimman, voi joukkoon lisätä esimerkiksi raastettua palsternakkaa.

Tämä arkinen porokeitto maistui koko perheelle. Maku oli runsas, vaikka resepti ei sisällä valtavaa määrää erilaisia mausteita.

Porokeitto

150 g poron kylmäsavurouhetta
1        sipuli tai pätkä purjoa siputtuna
0,5     punainen paprika paloiteltuna
8 dl    vettä
200 g sulatejuustoa paoiteltuna tai nokareina
tai 2dl kermaa
1 rkl timjamia tai persiljaa silputtuna
suolaa ja mustapippuria

Kuullota sipulia kattilassa. Lisää pororouhe ja paprika joukkoon ja anna niiden lämmetä. Lisää päälle vesi. Keitä keittoa 10 minuttia, lisää joukkoon juusto. Kun juusto on sulanut, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

4 kommenttia:

  1. Kuullostaa herkulliselta! Saisipa täältäkin poroa....huokaus :-)

    VastaaPoista
  2. Tuuli: voi olla ettei menekki olisi suuren suuri Petteri Punakuonojen lihoilla siellä kaukomailla, ellei eksotiikka sitten myisi ;)

    VastaaPoista
  3. Juu, voi olla että nenät nyrpistyisi :-D

    VastaaPoista
  4. Muistan nimittäin jonkun Amerikassa joskus kauhistelleen sitä, miten me suomalaiset voimme syödä jotain niin suloista. Olisiko jopa (etelä-)eurooppalaiset kolleeganikin joskus asiaa päivitelleet. Taidamme olla melkoisen brutaalia kansaa ;)

    Btw asuessamme Connecticutissa (josta myös Jerry Cotton on kotoisin) äitini ystävätär ihasteli miten primitiivisesti äitini ruokaa laittoi - ihan alusta asti itse, eikä käyttänyt mitään puolivalmisteita. Luulen, että nykyään Jenkeissä taitaa kait olla vähän valistuneempaa ruoanlaittoa, kait.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...