maanantai 14. marraskuuta 2011

Siemenleipäset

Erilaiset siemenet tekevät näistä leipäsistä rouskuteltavan hyvää. Olin aikeissa mainita jonkin näistä siemenistä suosikkinani, mutta tykästän kaikkia! Reseptin runkona toimivasta mantelijauhe-psyllium-leivinjauhe-suola-tuorejuusto-kananmuna -yhdistelmästä saa sellaisenaankin mainion perustaikinan leipäsille. Leipäsissä on se mukavuus, että ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa, ikäänkuin vhh-teeleipiä.

Siemenleipäset

2,5 dl mantelijauhetta
1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl kurpitsansiemeniä
0,5 rkl psylliumia eli ratamonsiemenen kuorijauhetta
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
100 g tuorejuustoa
2 kananmunaa

koristeeksi:
siemeniä :)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon siemenjauheseos. Nostele lusikalla yhdeksän kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele keot sentin korkuisiksi leipäsiksi. Ripottele pinnalle halumiasi siemeniä. Paista leipäsiä 225 asteessa 10-12 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mukavan näköinen ja kuuloinen ohje, täytyy testata!Osaatko sanoa voisiko mantelijauheen korvata kookosjauhoilla, kun sellainen pussi kököttää kaapissa enkä keksi sille oikein käyttöä..?

    VastaaPoista
  2. Elina: Kiitos. Tottakai voit vaihtaa mantelijauheen kookosjauhoihin. Tulethan takaisin tänne kertomaan mitä tykkäsit ja miltä maistui :)

    Ja jos mustia seesaminsiemeniä ei satu olemaan kaapissa, voi ne jättää kokonaan pois tai laittaa kuorellisia seesaminsiemeniä tuplasti. Kaikki reseptin siemenet voi korvata toisilla siemenillä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...