torstai 12. tammikuuta 2012

Aurinkoiset siskonmakkarapihvit ja yrttinen sellerimuusi


Yllättävän hyvää! sanoi ennakkoluuloinen mieheni aurinkoisista siskonmakkarapihveistä ja otti lisää ruokaa.  Tarjosin aluksi tomaattisiivun pihvin koristeena, mutta tomaatit maistuivat niin hyvältä pihvien kanssa, että kaikille neljälle ruokailijalle oli siivutettava omat tomaatit. Pihvit voi jättää myös paneroimatta, jolloin pinta jää enemmän makkarannäköiseksi.

Kastiketta annos ei kaipaa, vaan mehukkaat tomaatit, sellerimuusi ja simppeli salaatti riittävät oivasti. Yrttinen sellerimuusi on lempeän hyvää ja alkaa tuoksua kevyesti jo kuullottaessa sellerikuutioita. Se sopii moneen muuhunkin ruokaan lämpimäksi lisukkeeksi, erityisesti kalalle.

Siskonmakkaroista saa paljon muutakin kuin keittoa, joka sekin on hyvää. Olenpa tehnyt wasabi-siskonmakkaranuggetteja ja skottimunia (postaus myöhemmin). Siskonmakkara on lapsiperheessä oiva tuoremakkara, josta voi väkertää monenlaista arkiherkkua. Siskonmakkarapihvien idea on täältä ja sellerimuusin täältä.


Aurinkoiset siskonmakkarapihvit

500 g siskonmakkaraa
1        kananmuna
0,5 dl kermaa
0,5 dl Pofiberiä (tai korppujauhoja)
6        aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
0,5 dl ruohosipulia silputtuna
0,5 dl basilikaa silputtuna
ripsaus mustapippuria

panerointiin:
1 dl Pofiberiä (tai korppujauhoja) tai 0,5 dl Pofiberiä ja 0,5 dl parmesaania
2 tl oreganoa

lisäksi:
4 tomaattia siivutettuina
salaattia

Purista siskonmakkara kuorestaan kulhoon. Sekoita kaikki ainekset siskonmakkarataikinan joukkoon. Anna taikinan huilata 10 minuuttia (voit laittaa sellerimuusin alulle). Sekoita panerointiainekset keskenään syvällä lautasella. Varaa pieni lasillinen kylmää vettä käsien kostuttamiseen ja voipaperia kypsennystä odottaville pihveille. Sipaise vettä käsiin, ota siskonmakkarataikinaa ison lihapullan verran käsiin ja taputtele siitä pihvi. Kääntele pihvi panerointijauheessa ja laita voipaperin päälle odottamaan. Kun olet saanut leivottua kaiken taikinan, paista pihvit runsaassa rasvassa kypsiksi.  Voit myös paistaa pihvit uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä. Koristele tomaatin siivuilla, tarjoa salaatin ja sellerimuusin kera.


Yrttinen sellerimuusi

500 g juuriselleriä kuorittuna ja kuutiotuna
reilu nokare voita tai muuta rasvaa
2 dl    kanalientä
0,5 dl kermaa
0,5 dl ruohosipulia silppuna
0,5 dl basilikaa silppuna
tarvittaessa suolaa

Kuullottele sellerikuutioita rasvassa hetki ilman, että kuutiot saavat väriä. Lisää kanaliemi päälle ja keitä noin 8 minuuttia, kunnes selleri on kypsää. Siivilöi liemi talteen. Kaada kerma sellerikuutioiden päälle ja nosta kattila takaisin kuumalle levylle, jotta kerma vain lämpenee. Nosta kattila pois levyltä, lisää yrtit joukkoon, sekoita sauvasekoittajalla muusiksi. Lisää keitinlientä ja suolaa tarvittaessa.

11 kommenttia:

  1. Sellerimuusi kuulostaa hyvältä, vaihtelua perunamuusiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Campasimpukka: sellerimuusi on tosi hyvää ja se tuoksuu ihanalle :)

      Poista
  2. Nami maiskis:
    Ruohosipulia ei tosin ollut, mutta mikrossa kypsennetty purjosipuli toimi hyvin!
    Testasin, sekä voissa paisetettuna, että uunissa kypsennettynä: Erinomaisia molemmat. Uunissa valmistuu pienemmällä vaivalla! Ja jos omistaa kiertoilma uunin voi samalla valmistaa pakaste-pottuja. Potut alkavat kypsyä jo pihvinteon aikana ja pihvit perään samaan lämpöön.
    Pöydän kattaus loppupaiston aikana.
    Ja eiku syömään......
    Kiireiselle ja vähän kokemattomallekin kokille loistava resepti!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jan: kiva, että maistui :) Eilen sain jäähallilla muilta jäähallikavereiltani (aikuiset kuluttavat aikaa, kun lapset harrastelevat) hieman mieheni kaltaista epäilyä, kun kerroin tehneeni siskonmakkarapihvejä. Kiva, että uskalsit kokeilla!

      En itse hoksannut mainostaa tätä reseptiä helppona ja nopeana, mitä se tosiaankin on.

      Kypsennetty purjo oli myös hyvä hoksaus!

      Poista
  3. Erittäin maukkaita ja meheviä pihvejä. En itse pidä siskonmakkarakeitosta makkaroiden koostumuksen takia, mutta nämä olivat hyviä hampurilaisessa. Hampparin väliin laitoin tatzikia, tomaattiaviipaleen ja pikkuisen paholaisenhilloa. Tätä pitää suositella muillekin.
    Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika: ihanaa, että maistui! Loistava hamppari sinulla. Nuo tsaziki, tomaatti ja paholaisenhillo sopivat hillittömän hyvin näiden pihvien kanssa. Kiitos erinomaisesta vinkistä!

      Poista
  4. Herkullisen kuuloista muussia, sitä on ihan pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauvajyvänen: kiitos! Minusta se on raikkaan hyvää :)

      Poista
  5. Pientä muunnosta Siskonmakkarapihveille. Tällä kertaa korvasin aurinkokuivatun tomaatin kuivatulla mustatorvisienellä ja sipulina käytin paahdettua sipulia. Jännityksellä odotan kommenttia kotiraadilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: oih, mustatorvisienet ja paahdettu sipuli nam! Kotiraadin on oikeastaan ihan pakko tykätä ;)

      Poista
    2. edelliset saivat kehuja. Nyt tein makkarapullia. Tomaatit korvasin juustoraasteella Paahdettu sipuli toimitti basilikan virkaa tälläki kertaa. Helposti vain aiknekset sekaisin ja sitten silikoniseen muffinsi vuokaan. Näppärästi 9 palleroa yhellä kertaa. Ja muusin tekoon jää enempi aikaa.
      Nami maiskis

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...