maistuva arkikeitto |
Tällä samalla reseptillä voi tehdä myös jauheliha-, nakki- tai makkarakeittoa. Paistettu jauheliha tai paloiteltu makkara lisätään lopuksi keittoon ja keiton annetaan kiehua 5 minuuttia.
Siskonmakkarakeitto
1 l lihalientä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
8 maustepippuria
1 laakerinlehti
0,5 dl lipstikkaa silputtuna
0,5 dl persiljaa silputtuna
200 g naurista tai kyssäkaalia
200 g lanttua
2 porkkanaa
1 sipuli silputtuna
150 g palsternakkaa
150 g juuriselleriä
pätkä purjoa
500 g siskonmakkaraa
(suola)
koristeeksi:
persilja- ja lipstikkasilppua
Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen valkosipuli, maustepippuri, laakerinlehti, lipstikka ja persilja. Kuori ja pilko ja lisää kasvikset keittoon annetussa järjestyksessä. Lisää lopuksi siskonmakkara joko leikkaamalla makkarasta pieniä paloja keittoon tai puristamalla suolesta pieniä nokareita keittoon. Kun keiton pinta on täynnä siskonmakkaroita, pyöräytä kauhalla keittoa. Loput makkarat voi leikata tai puristaa keiton päälle. Keitä kannen alla vielä 10 minuuttia. Tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti