lauantai 8. lokakuuta 2011

Avokadojogurtti


Lindahlsin venäläinen maustamaton jogurtti on autuaallisen ihanaa! Popsimme kilvan tyttäreni kanssa  suoraan purkista tätä paksua, herkkullista jogurttia, koska emme kyenneet lopettamaan nautintoa. Tänään tein aamiaiseksi itselleni avokadojogurtin, joka tahnamaisella koostumuksellaan soveltuu erinomaisesti myös levitteeksi.

Venäläinen jogurtti on rasvaisen hyvää. Valmistajan sivuilla sitä suositellaan käytettäväksi ruoanlaittoon ranskankerman ja smetanan tapaan ja sen soveltuvan erityisesti kuumennettaviin ruokiin. Kaapimalla joguttipurkista viimeisetkin rippeet, voin uskoa käyttäväni tätä jogurttia vielä monessa ruoassa. 100 g venäläistä jogurttia sisältää 183 kcal, proteiinia 3,5 g, hiilihydraatteja 4 g ja rasvaa 17 g.

Avokado sopii jogurtin kanssa mielettämän hyvin, muussattuna taikka paloiteltuna. Sitruuna- tai limemehua voi lisätä mausteena avokadojogurttiin, mutta se ei ole välttämätöntä. Avokadojogurtista saa vatsantäydeltä hyvän startin päivälle :)

Avokadojogurtti
(1 annos)

1         avokado
1-2 dl venäläistä maustamatonta jogurttia
(tirskaus sitruuna- tai limemehua)

lisäksi:
siemeniä, pähkinöitä

Muussaa avokado hienoksi. Sekoita jogurtti (ja sitruunamehu) joukkoon. Ripottele siemenet ja pähkinät pinnalle. Nauti heti.
Uusi ihastuksemme kohde ;)

7 kommenttia:

 1. Kokeiluun!! Voi , että kun löytyis täältäkin perähikiältä!!!
  Mukavaa sunnuntaita sinulle! :)

  VastaaPoista
 2. Kotiäiti, toivottavasti löydät, aivan ihanaa, kuten hehkutin. Ja kiitos, mukavaa sunnuntaita myös sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Rasvaa jopa enemmän kuin siinä ruotsalaisperäisessä turkkilaisjogurtissa! Tahtoo maistaa! Mistä kaupoista saat tätä tuotetta hankittua?

  VastaaPoista
 4. Campasimpukka: Juu, paksua, pehmeää, rasvaista ja käsittämättömän hyvää. Meidän lähikaupasta en löytänyt, mutta meilläpäin löytyy niin Citymarketeissa, K-kaupoissa kuin Alepoissa. Veikkaan, että S-ryhmän kaupoissa kuten S-marketeissa ja Prismoissa löytyy myös.

  VastaaPoista
 5. Eilen löysin tätä tuotetta kaupasta ja sitä oli minulla eväänä tänään, söin jogurttia pähkinöiden ja siemenien ja hunajan kanssa, ihanaa! Maltoin jättää vähän huomisellekin:)

  VastaaPoista
 6. Campasimpukka: Kiva, että löytyi. Nam. Eikös ollutkin vaikeaa lopettaa syöminen, kun oli niin hyvää?!

  VastaaPoista
 7. Tarjosin avokadojogurttia äidilleni muutama päivä sitten. Hän ihastui oitis. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...