laakerinlehdet kannattaa tuupata liemeen |
Aion kuivattaa suuren osan suppiksista talven herkkuhetkiin; lienen maininnut ajatuksen jo aikasemmin. Lähiaikoina meillä syödään ainakin tuoreista sienistä valmistettuja suppiskeittoa, suppiskastiketta ja suppislasagnea. Ruokiin mm. lisäkkeenä käytettävää etikkasuppilovahveroita valmistin samalla kun puhdistelin sieniä. Etikkasienistä voi tehdä sienisalaattia ja käyttää niitä esimerkiksi sieni-jauhelihapihveissä.
Säilönnässä tärkeää on elintarvikkeiden tuoreus ja se, että säilöntään käytettävät lasipurkit ja pullot ovat desinfioituja. Marttojen sivuilta löytyy ohje purnukoiden desinfiointiin. Sienten tulee olla liemen peitossa koko ajan. Jos nestettä on liian vähän, keitä maustelientä lisää sen verran, että sienet peittyvät taas. Muista tällä kertaa antaa liemen jäähtyä ennen kuin lisäät sen kylmiin etikkasieniin.
Etikkasuppilovahverot
1 ½ l suppilovahveroita
2 l vettä
1 rkl suolaa
1 sipuli renkaina
mausteliemi:
3 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl Sukrinia (tai sokeria)
15 kokonaista maustepippuria
8 katajanmarjaa
(6 kokonaista neilikkaa
1 cm pala inkivääriä lastuina)
½ tl vaniljajauhetta
Keitä pudistettuja suppilovahveroita suolavedessä 2-3 minuuttia. Nosta sienet reikäkauhalla kuumaan, desinfioituun lasipurkkiin, kerroksittain sipulirenkaiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti