torstai 8. syyskuuta 2011

Sieni-jauhelihapihvit

metsässä kukkii vielä :)
Ihan mielttömän hyviä jauhelihapihvejä saa lisäämällä taikinaan sieniä. Nam, nam, nam. Taikinasta saa tehtyä myös sieni-jauhelihamurekkeen. Paistoaika pitenee tällöin noin 40 minuuttiin. Minä tykkään tehdä reseptin mukaisesti ison annoksen, mutta se on helppo puolittaa. Poikaseni söi onnellisena illalla treenien jälkeen ruisleivän välissä sieni-jauhelihapihvin hampurilaisena :)

Minulla oli metsäsienisekoitusta (lampaankääpää ja vaaleaa orakasta), jotka voi puhdistettuina laittaa suoraan pannulle. Rouskuja ja muita ryöpättäviä sieniä keitetään 10 minuuttia runsaassa vedessä ja huuhdellaan juoksevalla kylmällä vedellä. Tämän jälkeen ne silputaan ja voidaan laittaa pannulle. Suolasienet huudellaan liiasta suolasta, tarvittaessa liotetaan ja huudellaan. Tämän jälkeen sienet silputaan ja voidaan laittaa pannulle. Kaupan tuoreet sienet (silputtuina) voi laittaa suoraan pannulle.

 Sieni-jauhelihapihvit

800 g jauhelihaa
200 g sienisilppua (metsäsieniä tai kaupan sieniä)
1-2 sipulia hienonnettuna
2 dl kermaa tai ranskankermaa
1 dl Pofiberiä tai korppujauhoja
2 kananmunaa
1 dl persiljaa silpputtuna
suolaa ja maustepippuria

Sekoita Pofiber kermaan ja anna seoksen turvota hetken.  Freesaa lämmitetyssä rasvassa sienet ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta vähän öljyä syvälle lautaselle. Kostuta käsiä öljyyn ja tee taikinasta pihvejä. Paista pihvit kypsiksi pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...