metsässä kukkii vielä :) |
Minulla oli metsäsienisekoitusta (lampaankääpää ja vaaleaa orakasta), jotka voi puhdistettuina laittaa suoraan pannulle. Rouskuja ja muita ryöpättäviä sieniä keitetään 10 minuuttia runsaassa vedessä ja huuhdellaan juoksevalla kylmällä vedellä. Tämän jälkeen ne silputaan ja voidaan laittaa pannulle. Suolasienet huudellaan liiasta suolasta, tarvittaessa liotetaan ja huudellaan. Tämän jälkeen sienet silputaan ja voidaan laittaa pannulle. Kaupan tuoreet sienet (silputtuina) voi laittaa suoraan pannulle.
Sieni-jauhelihapihvit
800 g jauhelihaa
200 g sienisilppua (metsäsieniä tai kaupan sieniä)
1-2 sipulia hienonnettuna
2 dl kermaa tai ranskankermaa
1 dl Pofiberiä tai korppujauhoja
2 kananmunaa
1 dl persiljaa silpputtuna
suolaa ja maustepippuria
Sekoita Pofiber kermaan ja anna seoksen turvota hetken. Freesaa lämmitetyssä rasvassa sienet ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta vähän öljyä syvälle lautaselle. Kostuta käsiä öljyyn ja tee taikinasta pihvejä. Paista pihvit kypsiksi pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti