lauantai 10. syyskuuta 2011

Ensimmäinen raakasuklaan valmistuspaketti

oikean suklaan näköistä ja makuista!
Minusta on hauska kokeilla kaikenlaista uutta kokkailtavaa. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että olisi kiva kokeilla raakasuklaan valmistamista. Raakasuklaan sanotaan olevan hirmuisan terveellistä. Ostin luontaistuotekaupasta Raakasuklaan valmistuspaketin (pakkauksia saa myös nettikaupoista), koska aloittelevana suklaakokkina pelaisin varman päälle. Tätä kokemusta rikkaampana voisin sitten halutessani jatkaa tutustumista suklaanvalmistuksen ihmeelliseen maailmaan.

Tein osan suklaasta pleininä ilman goji-marjoja ja lisäsin loppuun suklaakastikkeeseen marjat. Suklaan mausteena voi käyttää kaikkea mahdollista hyvää mm. pähkinöitä, siemeniä ja kaakaonibsejä. Jätin agave-siirapin omasta suklaastani pois, koska se on suurelta osin sokeria. Makeutusta suklaa tarvitsee, joten käytin SukrinTomua (luontainen maketusaine, joka on valmistettu käymisteitse rypälesokerista, mutta siinä ei ole kaloreita eikä hiilihydraatteja). Suklaakastiketta kannattaa maistella, varmistaen itselle sopivan makeuden.

Kokeilin paketin muovimuotteja ja omia, pieniä paperisia karamellivuokia. Minusta suklaa on sen verran täyteläistä, että pienet karamellivuoat olivat paremman kokoisia. Paperisista vuoista suklaa irosi lähes itsestään, muovisista piti hieman pyöräyttää käsissä ennen pohjaan napautusta. Ei mitenkään hankalaa. Suklaan voi valuttaa myös levyksi (laittaisin taitellulle voipaperille, kokemusta tosin ei vielä ole).

Makuraatini, kolme lasta ja mieheni, kommentteja olivat mm. "herkullista", "tosi hyvää", "saako ottaa lisää?", "äiti, oletko jo ottanut tarpeeksi kuvia, että voisi ottaa lisää?" ja "täähän maistuu ihan tummalta suklaalta". Taidan uskaltautua suklaan maailmaan jatkossakin, kun peruspaketti upposi meidän perheeseen ja veljen tyttöön näin menestyksekkäästi. Niin ja tykkäsin itsekkin.


Raakasuklaan valmistuspaketti

sisältää:
- kuiva-ainepussi (kylmäpuristettu kaakaovoi, Lucumajauhe, raaka-kaakaojauhe, Maca ja Kalaharin suola)
- pieni purkki neitsytkookosöljyä
- vielä pienempi purkki agave-siirappia, jonka vaihdoin 1 dl SukrinTomuun
- pikku pussin goji-marjoja (kannattaa irroitella toisistaan rusinoiden tavoin ennen lisäämistä)
- muovisia muotteja

Resepti on helppo ja nopea:
Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Lisätään agavesiirappi ja sula kookosöljy tyhjään astiaan lämpimässä vesihauteessa (minulla oli kerroskattilan alaosassa hanasta kuumaa vettä ja päällä kerroskattilan "yläkattila" taikinavuokana). Lisätään siivilän läpi kuiva-ainepussi ja SukrinTomu (minulle jäi kökkäreitä, vaikka vispasin kuinka - painelin soossin siivilän läpi vasta nyt, ei onneksi ollut hankalaa) ja sekoitetaan tasaiseksi ja juoksevaksi. Lisätään goji-marjat. Kaadetaan muotteihin. Laitetaan jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Säilytys jääkaapissa.
raakasuklaan valmistuspaketti ja sen sisältö

päästin hanasta kuumaa vettä kattilan pohjalle

muottien alla kannattaa olla kevyt alusta
jääkaappiin jähmettymään!

9 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä! Joskus iskee täälläkin armoton "hyvänhimo", johon raakasuklaa tehonnee. :)

    VastaaPoista
  2. Vitsit nyt rupesi kyllä tekemään mieli raakasuklaata, upean näköisiä! Gojien sijaan kannattaa kokeilla kotimaista supermarjaa: kun mustikat laittaa jäisinä suklaaseen, ne sulavat suklaan sisällä ihanan mehukkaiksi sattumiksi jotka oikein purskahtavat suuhun suklaata haukatessa!

    VastaaPoista
  3. Matleena: Kiitos kommentista. :) Raakasuklaa toisiaan maistuu ihanalta ja auttaa nopeasti (tuhtia tavaraa, eikä tarvitse syödä tolkuttomasti) herkutukseen. Tepsii.

    Ahmija: Kiitos sinulle. Raakasuklaat onnistuivat ilman suklaakokkikokemusta ihan kivasti. Juu ja kotimaiset pakastetut marjat sopivat erinomaisesti pirskahtaviksi sattumoisiksi. Myös kotimaiset kuivatut marjat toimivat myös sattumina. Minä lisäsin niitä goji-marjoja, kun niitä tuli valmiin pakkauksen mukana.

    VastaaPoista
  4. Joku kuukausi sitten meinasin netistä tilata, mutta jätin sittenkin ostamatta.
    Nyt laistan wish-listaan :)
    Jouluksi olisi kiva!!

    VastaaPoista
  5. Kotiäiti: minäkin aion tehdä raakasuklaata jouluksi, mutta tällä kertaa ihan ilman "starttipakettia". On se vaan niin hyvää. Kuten noista kuvista saattaa huomata, laitoin goji-marjoja isompiin muotteihin, mutten pienempiin. Lapset tykkäsivät enemmän ilman marjoja olevista suklaista, minä taas kaikista ;)

    VastaaPoista
  6. Eli olit tyytyväinen!! Ompa kiva kuulla! Kokeilen kyllä tätä ehdottomasti.

    VastaaPoista
  7. Kotiäiti: Juu, olin todella tyytyväinen! Nam, todella hyvää ja terveellistä!

    Mietinkin parhaillaan, miten voisin tehdä muitakin suklaisia makeisia raakasuklaata hyväksikäyttäen ;)

    VastaaPoista
  8. Kun valmistin suklaan paketin ohjeen mukaan, oli jo yhdessä suklaapalassa liikaakin syötävää! Mutta tuo oli todella hyvä neuvo; vaihtaa makeutus SukrinTomuun. Itse jätin gojimarjat pois (ei mielestäni kovin hyviä, ehkä voisi kokeilla jo ehdotettua mustikkaa..) ja laitoin tilalle parapähkinä- sekä mantelirouhetta. Suklaata valutin kuppeihin vain n.1-1,5 cm:n verran (leukanivelongelmaisena oli hankala jyrsiä suklaapaloja kun erehdyin täyttämään kupit ensimmäisellä kerralla lähes täyteen). Sen verran tuli maistuvaa, että näitä "nappeja" pystyi syömään valitettavasti huomattavasti enemmän kerralla! Pääsinpä ainakin eroon ns. tavallisesta kaupan suklaasta : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!

      Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että pakkauksen muotit ovat liian isoja. Hyvä vinkki tuo, että valuttaa vain vähän muotin pohjalle. On paljon helpompi syödä pienempiä herkkupaloja ja niitä voi ottaa lisää. Raakasuklaa on hyvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...