oikean suklaan näköistä ja makuista! |
Tein osan suklaasta pleininä ilman goji-marjoja ja lisäsin loppuun suklaakastikkeeseen marjat. Suklaan mausteena voi käyttää kaikkea mahdollista hyvää mm. pähkinöitä, siemeniä ja kaakaonibsejä. Jätin agave-siirapin omasta suklaastani pois, koska se on suurelta osin sokeria. Makeutusta suklaa tarvitsee, joten käytin SukrinTomua (luontainen maketusaine, joka on valmistettu käymisteitse rypälesokerista, mutta siinä ei ole kaloreita eikä hiilihydraatteja). Suklaakastiketta kannattaa maistella, varmistaen itselle sopivan makeuden.
Kokeilin paketin muovimuotteja ja omia, pieniä paperisia karamellivuokia. Minusta suklaa on sen verran täyteläistä, että pienet karamellivuoat olivat paremman kokoisia. Paperisista vuoista suklaa irosi lähes itsestään, muovisista piti hieman pyöräyttää käsissä ennen pohjaan napautusta. Ei mitenkään hankalaa. Suklaan voi valuttaa myös levyksi (laittaisin taitellulle voipaperille, kokemusta tosin ei vielä ole).
Makuraatini, kolme lasta ja mieheni, kommentteja olivat mm. "herkullista", "tosi hyvää", "saako ottaa lisää?", "äiti, oletko jo ottanut tarpeeksi kuvia, että voisi ottaa lisää?" ja "täähän maistuu ihan tummalta suklaalta". Taidan uskaltautua suklaan maailmaan jatkossakin, kun peruspaketti upposi meidän perheeseen ja veljen tyttöön näin menestyksekkäästi. Niin ja tykkäsin itsekkin.
Raakasuklaan valmistuspaketti
sisältää:
- kuiva-ainepussi (kylmäpuristettu kaakaovoi, Lucumajauhe, raaka-kaakaojauhe, Maca ja Kalaharin suola)
- pieni purkki neitsytkookosöljyä
-
- pikku pussin goji-marjoja (kannattaa irroitella toisistaan rusinoiden tavoin ennen lisäämistä)
- muovisia muotteja
Resepti on helppo ja nopea:
raakasuklaan valmistuspaketti ja sen sisältö |
päästin hanasta kuumaa vettä kattilan pohjalle |
muottien alla kannattaa olla kevyt alusta |
jääkaappiin jähmettymään! |
Mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä! Joskus iskee täälläkin armoton "hyvänhimo", johon raakasuklaa tehonnee. :)
VastaaPoistaVitsit nyt rupesi kyllä tekemään mieli raakasuklaata, upean näköisiä! Gojien sijaan kannattaa kokeilla kotimaista supermarjaa: kun mustikat laittaa jäisinä suklaaseen, ne sulavat suklaan sisällä ihanan mehukkaiksi sattumiksi jotka oikein purskahtavat suuhun suklaata haukatessa!
VastaaPoistaMatleena: Kiitos kommentista. :) Raakasuklaa toisiaan maistuu ihanalta ja auttaa nopeasti (tuhtia tavaraa, eikä tarvitse syödä tolkuttomasti) herkutukseen. Tepsii.
VastaaPoistaAhmija: Kiitos sinulle. Raakasuklaat onnistuivat ilman suklaakokkikokemusta ihan kivasti. Juu ja kotimaiset pakastetut marjat sopivat erinomaisesti pirskahtaviksi sattumoisiksi. Myös kotimaiset kuivatut marjat toimivat myös sattumina. Minä lisäsin niitä goji-marjoja, kun niitä tuli valmiin pakkauksen mukana.
Joku kuukausi sitten meinasin netistä tilata, mutta jätin sittenkin ostamatta.
VastaaPoistaNyt laistan wish-listaan :)
Jouluksi olisi kiva!!
Kotiäiti: minäkin aion tehdä raakasuklaata jouluksi, mutta tällä kertaa ihan ilman "starttipakettia". On se vaan niin hyvää. Kuten noista kuvista saattaa huomata, laitoin goji-marjoja isompiin muotteihin, mutten pienempiin. Lapset tykkäsivät enemmän ilman marjoja olevista suklaista, minä taas kaikista ;)
VastaaPoistaEli olit tyytyväinen!! Ompa kiva kuulla! Kokeilen kyllä tätä ehdottomasti.
VastaaPoistaKotiäiti: Juu, olin todella tyytyväinen! Nam, todella hyvää ja terveellistä!
VastaaPoistaMietinkin parhaillaan, miten voisin tehdä muitakin suklaisia makeisia raakasuklaata hyväksikäyttäen ;)
Kun valmistin suklaan paketin ohjeen mukaan, oli jo yhdessä suklaapalassa liikaakin syötävää! Mutta tuo oli todella hyvä neuvo; vaihtaa makeutus SukrinTomuun. Itse jätin gojimarjat pois (ei mielestäni kovin hyviä, ehkä voisi kokeilla jo ehdotettua mustikkaa..) ja laitoin tilalle parapähkinä- sekä mantelirouhetta. Suklaata valutin kuppeihin vain n.1-1,5 cm:n verran (leukanivelongelmaisena oli hankala jyrsiä suklaapaloja kun erehdyin täyttämään kupit ensimmäisellä kerralla lähes täyteen). Sen verran tuli maistuvaa, että näitä "nappeja" pystyi syömään valitettavasti huomattavasti enemmän kerralla! Pääsinpä ainakin eroon ns. tavallisesta kaupan suklaasta : )
VastaaPoistaKiitos kommentista!
PoistaOlen kanssasi täysin samaa mieltä, että pakkauksen muotit ovat liian isoja. Hyvä vinkki tuo, että valuttaa vain vähän muotin pohjalle. On paljon helpompi syödä pienempiä herkkupaloja ja niitä voi ottaa lisää. Raakasuklaa on hyvää!