jäisiä mustikoita ja kermavaahtoa |
Mantelipannukakku taipuu myös täytekakuksi. Jaa pellinen pannaria 2-4 osaan. Kokoa kakku laittamalla mieleisesi täytteet ja uusi kerros kakkua päälle. Voit tehdä makeaa tai suolaista kakkua.
Voit halutessasi tehdä pannarista hieman kuohkeamman vaahdottamalla valkuaiset ja lisäämällä valkuaisvaahdon varovasti käännellen viimeisenä vaiheena. Minä suosin helpompaa "sekoita kaikki sekaisin" -menetelmää, koska lapsiperheessä yksinkertaiset ratkaisut helpottavat arkea.
Mantelipannukakun olen kehittänyt mantelilettujen reseptin pohjalta. Ilokseni totean, että kokeilu onnistui. Jesh!
Mantelipannukakku
4 dl mantelijauhetta
1,5 dl BakeProta
1,5 rkl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
6 dl Alpro Soyaa, vischyä, vettä tai maitoa
3 kananmunaa
100 g sulatettua voita tai margariinia
makeaan pannukakkuun lisätään kuiviin aineisiin:
1,5-2 dl Sukrintomua
1 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta
suolaiseen pannukakkuun ripotellaan pannukakun pinnalle esim.:
n. 100 g ilmakuivattua kinkkua, poroa, jauhelihaa, kinkkua, marinoitua tofua, fetapaloja, sieniä
0,75 dl silputtua paprikaa
12 kirsikkatomaattia halkaistuina
1-2 salaattisipulia silputtuina
(juustoraastetta)
herbes de provencal -maustesekoitusta tai tuoreita yrttejä silppuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää reippaasti vispaten ensin neste (Alpro Soya tms.), sitten kananmunat ja rasva. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita taikina vielä kertaalleen ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle pellille (lisää suolaiset lisukkeet). Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes pannukakun pinta on kauniin kullanruskea.
uuniin menossa |
ruokaisa mantelipannari |
makea mantelipannari |
melkein leivos ;) |
Piti heti kokeilla mantelipannukakkua ja tuoksu on aivan valtavan ihana. Ei olla vielä ehditty maistamaan, mutta pian...Lisäksi sinulla on aivan fantastinen blogi, josta sai hyviä vinkkejä. Kiitos siitä.. Hyvää Uutta Vuotta!
VastaaPoistatv. Sari
Sari: toivottavasti mantelipannari maistui herkulliselta! Jesh, oikein kiva myös kuulla, että blogista on ollut iloa :)
VastaaPoistaHyvää Uutta Vuotta 2012!