perjantai 21. lokakuuta 2011

Gratinoitua broileria, kasviksia ja kermainen juustokastike


Jälleen meidän perheen elämän arkea keittiössä: kasviksia ja broileria uunissa suhteellisen simppelisti. Postaan tämän reseptin, koska lapsukaiset ja iskä tykkäsivät kovasti. Onpahan resepti sitten tallessa. Tämä ei ole gourmeeta, eikä mitään hienoa, Sauvajyväsen mahtavaa blogia lainaten, tämä ruoka on nimenomaan keskinkertaisuuden ylistystä.

Yksi tärkeä elementti tässä reseptissä on kermainen juustokastike. Se sopii kaikenlaisen ruoan gratinointikastikkeeksi. Sen rinnalla on toinen kastike, jota kutsun karppaajan valkokastikkeeksi. Sen ohjeen löytää juustokasvislaatikon reseptistä. Kummatkin kastikkeet ovat ihan ruokakaupan peruselintarvikkeista tehtyjä kastikkeita, ei mitään kummallisia aineita ja tavisruokavaliotakin nauttivat voivat uskaltautua maistelemaan niitä ;)

tarjosin kukkakaalimuusin kera
Gratinoitua broileria ja kasviksia

300-600 g broileria paloiteltuna
1 fenkoli pilkottuna
1 parsakaali paloiteltuna
puolikas purjo silppuna
1 sipuli silppuna
1 valkosipulinkynsi silppuna
150 g pinaattia (pakastettua tai tuoretta)
yrttisuolaa ja mustapippuria

päälle:
3 tomaattia siivutettuina
rakuunaa
250 g (2 palloa) mozzarellaa siivutettuina

Freesaa fenkolia ja parsakaalia pannulla pari minuuttia. Lisää joukkoon purjo, sipuli, valkosipuli ja pinaatti. Pyörittele kasviksia pannulla, kunnes pakastepinaatti sulaa tai jos käytät tuoretta pinaattia, kaikki kasvikset ovat mukavasti kuullottuneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kippaa kasvikset voideltuun uunivuokaan. Paista samalla pannulla broilerille nätti väri. Ripsauta varovasti suolaa ja pippuria päälle. Kippaa broilerit kasvispedin päälle.


Kermainen juustokastike

2,5 dl kermaa
200 g sulatejuustoa paloiteltuna (esim. Koskenlaskijaa)
1 tl viherpippuria
0,5 tl muskottipähkinää
(suolaa)

Laita kerma ja sulatejuusto kuumenemaan pieneen kattilaan. Sekoittele välillä kastiketta. Kun sulatejuusto on sulanut, mausta kastike viherpippurilla (kumoa pippurit kämmelle, hiero hienoiksi peukalolla) muskottipähkinällä. Kaada kastike broilerin päälle vuokaan.

Koristele pinta tomaatilla, ripottele päälle rakuunaa ja levitä viimeiseksi mozzarellat pinnalle. Paista gratiinia 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Anna gratiinin levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...