lauantai 6. heinäkuuta 2013

Grillattu suippopaprika vuohenjuusto-artisokkatahnalla täytettynä


Täyteläinen vuohenjuusto-artisokkatahna suippopaprikan täytteenä on vallan mainio yhdistelmä. Kesällä tämä ihanuus tietenkin grillataan, talvella paistetaan uunissa. Suippopaprikoita on näppärä täyttää mieleisillään täytteillä.  Olen aikaisemmin grillannut aurajuustotäytteisiä suippopaprikoita, joiden ympärille oli kietaistu pekoni – herkkua nekin!

Osa suippopaprikoista on valtavan isoja, jolloin ne voi puolittaa tarjolle laittaessa tai niitä voi puolittaa tarjolta ottaessa – itse tosin söin kaksi puolikasta, kuten miehenikin. – Voi vitsi, miten hyvä mieli tulee, kun oma ukkeli kehuu ruokaa useampaan otteeseen :)

Vuohenjuusto-artisokkatahnaa voi käyttää muihinkin  tahnamaisiin hommiin kuten levitteenä alku- tai iltapalaleivillä, dippailuun, kastikkeena (ohenna kermalla tai ranskankermalla), lettujen kera ja tuoreiden kasvisten täytteenä. Tietenkin tuoreet artisokat ovat omaa luokkaansa, mutta säilötyistä artisokista saa mielestäni mahtavia tahnoja ja sooseja. Olen aikaisemmin tehnyt säilötystä artisokasta  mielettömän hyvää lämmintä pinaatti-artisokkadippiä, artisokkatapenadea, Anna Laineen artisokkatahnaa ja artisokka-avokadotahnaa.




Grillattu suippopaprika

3–4 suippopaprikaa halkaistuina ja siemenettöminä (jätä kannat koristeeksi)

Vuohenjuusto-artisokkatahna

1 prk  säilöttyjä artisokan sydämiä (290 g/160 g) valutettuina
100 g vuohenjuustoa (ilman kuoria)
1 dl    basilikaa
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja tai uunissa kuivattuja tomaatteja
suolaa ja mustapippuria

päälle:
parmesaaniraastetta

Mittaa kaikki tahnan ainekset sekoituskulhoon ja surauta ne sauvasekoittajalla tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä paprikan puolikkaat tahnalla. Ropsauta pinnalle suolaa ja mustapippuria. Ripottele kunkin paprikan päälle vielä parmesaania.

Grillissä:
Grillaa paprikoita grillin alatasolla grillausalustalla tai parilalla, mielummin ei ritilöiden päällä. Voi myös grillata paprikat kokonaan grillin ylätason ritilöillä, mutta kypsyminen on hidasta. Kypsyvä paprika on jonkin verran letkeä olemukseltaan, joten sitä on hieman haastava siirrellä ritilöiden päällä tai nostella. Paprikat ovat kypsiä, kun ne ovat pehmeitä, täyte on lämmennyt ja juusto sulanut. Nosta varovasti tarjolle.

Tai vaihtoehtoisesti uunissa:
Paista paprikoita 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet, täyte lämmennyt ja juusto sulanut. Nosta varovasti tarjolle.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, ihana! Minulla on pakkomielle tuunailla kaikkia ohjeita, joten sori... Lisään lähes kaikkeen sitruunaa ja hunajaa hiukkasen.Niin tähänkin. Pyöräytin valmiin tahnan joukkoon pinjansiemeniä ja pieniä kanntarelleja. Luulen, etten pilannut ohjettasi:). Suolaa en myöskään kaivannut lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Reseptien tuunaminen taitaa olla nimenomaan harrastukseni – minusta on mukava, kun minulla on harrastusseuraa ;)

      Lisäämäsi ainekset tekivät paprikoista luksusta. Kanttarellit ja pinjansiemenet erityisesti. Sitruuna nyt tekee ihanan silauksen ruokaan kuin ruokaan. Hunaja on herkkusuille.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...