lauantai 27. heinäkuuta 2013

Halloumi-herkkusienipannu



Ihmeellisen hyvä ja täyteläisen makuinen halloumi-herkkusienipannu, joka aluksi syntyi perinteisellä "mitä kaapista löytyy"-menetelmällä, mutta on saavuttanut meidän perheessä vankan aseman grillatun ruoan seurassa. Tämä ruoka sopii myös lounaaksi tai iltapalaksi raikkaan salaatin kera.

Salvia kasvaa minulla mahdottoman hyvin. Sitä tulee kuitenkin käytettyä melko maltillisesti. Olen kesän ajan miettinyt mihin ruokiin sitä voisi käyttää. Tämä halloumi-herkkusienipannu suorastaan ilahtuu salviasta, niin hyvin se tähän ruokaan sopii. Vaikka hehkuttelenkin salvian erinomaisuutta tässä ruoassa, voi sen halutessaan vaihtaa johonkin muuhun mieluisaan yrttiin kuten lipstikkaan, rakuunaan, timjamiin tai persiljaan.

Sieniä paistoin Julia Childin tapaan, kuten olen aikaisemmin paistanut kanttarelleja. Ajatuksena on, että sienet paistuvat kuumalla pannulla ja pysyvät napakan tuntuisina. Sienistä ei ole tarkoitus poistaa nesteitä, eikä niiden kuulu höyryyntyä kypsäksi omassa mehussaan. Kun sienet paistaa kuumalla pannulla, ne eivät myöskään muutu natkuiksi vaan säilyttävät mielyttävämmän rakenteen.

Ensimmäisellä kerralla tätä lisuketta tehdessäni laitoin juuston liian aikaisin pannulle. Tällöin juusto pääsi sulamaan ja lisukkeesta tuli hieman epämääräisen näköinen mössö. Maku oli niin hyvä, ettei ulkonäkö oman perheen kesken haitanut. Päinvastoin, sitä haluttiin lisää, koska se oli niin hyvää. Tällä kertaa olin varautunut juuston sulamiseen ja lisäsin sen aivan lopussa vain lämmittäen juuston. Ulkonäkö oli parempi, maku edelleen ihana. Ei kuitenkaan hätää, jos siis juusto sulaa vähän liikaa, vain ulkonäkö kärsii. Niin, ja edelleen tälläkin kertaa niin lapset kuin mieheni kehuivat ruokaa ja santsasivat sitä ;)



Halloumi-herkkusienipannu

200 g herkkusieniä lohkoina
100 g halloumijuustoa kuutioituna
1        kesäsipuli tai kevätsipuli & keltasipuli, valkoiset osat ja varret erikseen silputtuina
1–2    valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl   salviaa silputtuna (käytin kolme hyvin isoa lehteä)
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna rasva pannulla. Paista sieniä suhteellisen kuumalla pannulla noin viisi minuuttia, jotta ne ruskistuvat. Vähennä sitten lieden lämpötilaa. Lisää joukkoon sipulin valkoiset osat, valkosipuli ja salvia. Kuullottele kasviksia pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla huomioiden, että juusto on suolaista. Lisää lopuksi halloumi ja sipulinvarret pannulle. Anna juuston lämmetä, mutta nosta pannu liedeltä heti, kun ensimmäiset juustokuutiot alkavat sulaa. Kumoa paistos tarjoiluastiaan.

4 kommenttia:

  1. Salviaa tulee minulla käytettyä aivan liian harvoin.Herkulislta kuulostava pannuruoka,varmaankin kokeilen joskus:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma – pidän salviasta, mutta muut yrtit ovat niin paljon "helpompia" käyttää. En tiedä miksi. Onneksi ainakin tähän reseptiin salvia sopii loistavasti :)

      Poista
  2. Hyvän kuuloinen ohje ja kyllä Julia tietää aina parhaiten :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, Julia tietää aina parhaiten. Onneksi Julia halusi jakaa oppejaan koko maailmalle – hän oli mahtava esikuva ja opettaja.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...