keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Härkäpapu-kesäkurpitsasalaatti



Ihana, keväisen raikas härkäpapu-kesäkurpitsasalaatti on maustettu basilika-sitruunavinegretillä.  Tarkemmin sanottuna pavut marinoidaan ensin vinegretillä ja tämän jälkeen tämä yksinkertaisen helppo salaatti kootaan.

Koska olen ollut leikkauksen jälkeen tilapäisesti liikuntarajoitteinen, suunnittelin perheelleni vapuksi mahdollisimman helposti toteutettavan, mutta silti keväisen ja herkullisen aterian. Aurinkoisena vappuaattona meillä grillattiin ihania jättikatkarapuja, nautittiin tulisesti maustettua brucettaa ja härkäpapu-kesakurpitsasalaattia. Katkarapujen ja brucetan resepteihin palaan myöhemmin. Härkäpapu-kesäkurpitsasalaattiin käytin valmiiksi kypsennettyjä, kotimaisia härkäpapuja. Toki härkäpavut voi kypsentää kuivatuista pavuista, mutta nyt teemana oli vaivattomuus. Härkäpavut ovat siitä mainioita, että ne ovat erinomaista lähiruokaa. Niitä on Suomessa helppo kasvattaa. Härkäpavuilla on myös mainiot ravintoarvot: 100 grammaa papuja sisältää 100 kaloria, rasvaa 0,4 grammaa, hiilihydraatteja 14 grammaa, ravintokuituja 7,4 grammaa ja proteiinia 6,3 grammaa.


Idean salaattiin löysin Pinterestistä. Valokuva salaatista toimi minulle pohjana tälle reseptille.

En ole vieläkään päässyt villiyrttien kimppuun, joten keväiset ruoat täytyy toistaiseksi valmistaa ilman niitä. Olen terassilta ihaillut villiyrttien ja luonnon heräämistä kevääseen. Ihan lähipäivinä aion keplotella itseni kyynärsauvojen avulla ruusupuskani juurelle, jossa vuohenputken versot innolla työntyvät esille. Täytyy vain toivoa, ettei kukaan näe minua muksahtamassa maahan ja kömpimässä lopuksi jotenkuten pystyyn kyynärsauvojen varaan.


Härkäpapu-kesäkurpitsasalaatti


1         kesäkurpitsa
200 g kypsiä härkäpapuja
100 g kuoretonta vuohenjuustoa tai fetaa murusteltuna

kastikkeena:
4 rkl basilika-sitruunavinegrettiä (ohje alla)

koristeeksi:
kokonaisia basilikanlehtiä

Härkäpapujen marinointi:
Tee vinegretti ensin alla olevan ohjeen mukaisesti. Huuhtele härkäpavut kylmällä vedellä ja valuta ne huolella. Kumoa härkäpavut kulhoon ja sekoita 4 rkl basilika-sitruunavinegrettiä niihin. Jos teet salaatin etukäteen valmiiksi, voit jättää pavut maustumaan jääkaappiin, kunnes kokoat salaatin.

Vuole kesäkurpitsasta perunankuorimaveitsellä pituussuunnassa lastuja kunnes siemenet tulevat vastaan. Kesäkurpitsan siemenosaa ei käytetä tähän salaattiin. Voit käyttää myös julienne-veistä, jolloin saat kesäkurpitsasta spagettimaisia nauhoja. Kääntele kesäkurpitsa papujen joukkoon. Lado puolet papu-kesäkurpitsaseoksesta tarjoilukulhoon ja ripottele puolet vuohenjuustosta seoksen päälle. Lado loput papukesäkurpitsasta ja ripottele loput juustosta salaatin päälle. Koristele basilikanlehdillä.

Basilika-sitruunavinegretti

1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl basilikaa hienonnettuna
1 tl   Dijon-sinappia
1       valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

2 kommenttia:

  1. Hei, mistä ostat härkäpavut? Itse en ole löytänyt kuin kuivattuna ja se on tylsää, kun tuoreet olisivat niitä parhaita, muttei ole mahdollisuutta kasvattaa itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tuoreita härkäpapuja ostanut. Valmiiksi kypsennettyjä olen ostanut Prismasta. Ne olivat kotimaisia ja pakattu vakuumiin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...