torstai 16. kesäkuuta 2016

Härkäpapurouheella leivitetyt silakkapihvit


Härkäpapurouheellä leivitetyt silakat maistuvat uskomattoman perinteisiltä, silti ihanasti omanlaisiltaan. Härkäpapurouhe on hauska miedon makuinen, muromainen rouhe, joka on todella monikäyttöistä ja jota voi popsia vaikka sellaisenaan. Taidan laittaa rouheesta lisää reseptejä jatkossa, ainakin ihanan krutonkiohjeen.

Reseptin kehitin, kun löysin kaupasta silakkaa ihan älyttömän halvalla. Ihan hullu idea rouhia rouhe jauheeksi ja leivittää sillä kala. Härkäpapurouheessa ei ole mausteita eikä suolaa, joten maustoin jauhetta hieman. Mielestäni jauheesta tuli mainio ja silakkapihveistä herkullisia. Yksinkertaista, nopeaa, halpaa ja todella hyvää! Silakkapihvit ovat arjen juhlaa tai viikonlopun nopea lounas.


Lapseni kehuivat, että kyllä tällä tavalla perinteisesti tehty silakka on hyvää. He eivät hoksanneet syövänsä papuruoheesta valmistetulla jauheella paneroitua silakkaa. En lähtenyt korjaamaan, etteivät olisi säikähtäneet syövänsä liian terveellisesti.

Kalaa meillä syödään paljon. Jos paistettua silakkaa jää yli, meillä tehdään niistä ihanaa etikkaliemessä marinoitua silakkaa. Ei ole väliä millä kala on paneroitu, kaikki sopivat tarkoitukseen. Kalaa voi paneroida perinteisten jauhojen sijaan monella muulla jauholla, jauheella tai siemenillä. Blogista löytyy muiden muassa: mantelijauheella paneroidut siiat, siemenillä paneroitu kala (siika), seesampaneroidut ahvenet ja mantelijauheella paneroidut paistetut silakat.


Härkäpapurouheella leivitetyt silakkapihvit


600 g silakkafileitä
tillisilppua tai kuivattua tilliä
suolaa ja musta- tai valkopippuria

leivitykseen:
1 dl     härkäpapurouhetta
0,25 tl kuivattua tilliä
0,25 tl suolaa
vähän musta- tai valkopippuria

Tee ensin leivitysjauhe valmiiksi. Hienonna härkäpapurouhe tehosekoittimessa tai huhmareessa melko hienoksi jauheeksi. Sekoita tilli, suola ja mustapippuria sen joukkoon. Kumoa jauhe lautaselle.

Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Ripottele niiden pinnalle tilliä, suolaa ja mustapippuria. Nosta joka toisen fileen päälle toinen filee. Pyöräytä silakkapari kummaltakin puolelta härkäpapujauheessa. Laita takaisin voipaperin päälle odottamaan paistamista.

Paista silakkapihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Silakka kypsyy nopeasti ja on valmista, kun se on sisältä valkeaa.

4 kommenttia:

  1. Mä olen tähän saakka paneroinut pihvini tattarijauhoissa, mutta tätä pitää kans ehdottomasti testata!! Samoin kuin nuo muutkin kalaohjeesi, kiitos kun linkkasit nekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattarijauhot sopivat panerointiin erinomaisesti. Härkäpapurouhe innosti tällä kertaa kummasti ja ruoasta tuli tosi hyvää. Kala on tietenkin hyvää sellaisenaan, mutta vaihtelun vuoksi on kiva paneroida vaihtelevilla aineksilla.

      Juu, linkkasin nuo kalareseptit ihan sillä, että meillä syödään kalaa melko paljon. Tykkään valmistaa kalaa perinteisin menetelmin, mutta kokeilen ja kehittelen myös uusia reseptejä.

      Poista
  2. Miltä härkäpapurouhe maistuu? Kasvimaalla pukkaa kovasti härkäpapua, ensimmäinen kokeilu sitä lajia maalla. Olin ihan otettu viime kesänä kaupan tuoreista härkapavuista. Maistoin myös jotain tuotetta jossa härkäpavut olivat jotenkin prosessoitu ruskeiksi, ne oli kamalia. Mantelilla jauhotettu kuulostaa myös herkulta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta härkäpapurouhe maistuu miedolta ja mukavalta. Voi tosin olla, että mainitsemasi prosessoitu tuote on juuri härkäpapurouhetta. Laitan seuraavassa rouhepostauksessa kuvaa rouheesta, jotta voit todeta onko kyse samasta, heh, herkusta.

      Tuoreet härkäpavut ovat myös ihania. Minulla on mukava kesäkurpitsa-härkäpapusalaatin ohje, jota suosittelen kokeilemaan satokauden jälkeen. http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi/2016/05/harkapapu-kesakurpitsasalaatti.html

      Manteli sopii kalan kanssa, onhan perinteinen mantelikalakin niin hyvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...