lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pinaatti-artisokkadippi

Amerikan herkkua, pinaatti-artisokkadippiä saa valtameren takana kaikenlaisissa kansan ruokaloissa ja pubeissa alkuruoaksi taikka pikkusuolaiseksi napostelupalaksi. Minä en voi vastustaa sitä, se on aivan ihanaa. Usein sitä tarjoillaan sipsien/nachojen kera, mukana saattaa olla pikkaisen porkkanaa ja varsiselleriä.

Etsiskelin sopivaa reseptiä muokattavaksi. Lopulta päädyin kuitenkin resepticocktailiin, jossa mukana omaa näkemystäni. Lopputulos oli mielestäni herkullinen.  Lapsia dipin ulkonäkö hieman arvelutti, mutta tykästyivät kyllä makuun. Lapset pitivät erityisesti kaalidippauslastuista (raaka kaali leikattuna sopiviksi dippilastuiksi).


Pinaatti-artisokkadippi

1 prk (240g) artisokan sydämiä
150 g            pakastepinaattia sulatettuna
2 dl               majoneesia
100 g            parmesaanijuustoa raastettuna
1                   valkosipulinkynsi
(75 g             fetaa paloina)
mustapippuria

Valuta ja pilko artisokansydämet pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Seoksen voi myös möyhentää sauvasekoittimella, mutta itse pidän vähän kokkareisemmasta versiosta. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Laita seos pieneen uunivuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoile
-        kuumana dippinä kasviksille (esim. kurkun, kaalin, paprikan, varsisellerin, porkkanan). BTW kaalista saa mainioita dippauslastuja!
-       leivän päällä
-       kesäkurpitsa- tai lanttupastan kastikkeena
-       lättyjen tai pannukakkujen täytteenä (kuvassa pannukakuilla edellispäivän ylijäämädippi mikrossa lämmitettynä – tosi hyvää!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...