lauantai 21. toukokuuta 2011

Pikafocaccia ja fetatahna


 
Pikafoccacia ei ole oikeaa focacciaa ollenkaan. Oikeassa focacciassa mm. käytetään hiivaa nostatusaineena. Halusin kuitenkin tehdä focaccian näköisen nopean ja herkullisen leivän.  Käyttämäni taikinan alkuperäinen resepti on Rapetin kehittämä juustoleipäset. Kyseinen juustoleipästen resepti on perheemme suosikki pikaleipää leivottaessa.

Leivinjauheella kohottaessa, taikinaa ei saa tehdä liian paksuksi. Oma vuokani on 27 cm x 16,5 cm kokoinen muistaakseni brownie-vuoka. Leivän paksuus oli paiston jälkeen noin 2 cm. Leipää voi siis syödä sellaisenaan leikaten tai murtaen reunasta taikka halkaisten ja täyttäen herkuilla. Maukas fetatahna leivän väliin syntyy maustamattomasta tuorejuustosta, murustetusta fetajuustosta, basilikasilpusta ja hienonnetuista aurinkokuivatuista tomaateista (+pieni pyöräytys mustapippurimyllystä). 
 
näyttää melkein oikealta focaccialta...
Pikafocaccia

2 ¼ dl mantelijauhetta
3 tl leivinjauhetta
150 g juustoraastetta
3 kananmunaa

päälle:
4 kirsikkatomaattia halkaistuna
7 minimozzarellapalloa
oliiviöljyä
basilikan lehtiä silputtuna tai rosmariinin lehtiä
sormisuolaa

runsas oliiviöljy "katoaa" pinnalta leivän paistuessa
Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen. Lisää juustoraaste ja kananmunat. Kaada ja tasoittele taikina oliiviöljyllä voideltuun vuokaan.

Painele tomaatinpuolikkaat ja mozzarellapallot leivän päälle.  Taputtele oliviiöljyä pullasudilla leivän pintaan. Ripottele lopuksi basilikasilppu ja sormisuola leivän pinnalle.

Paista 200 asteessa kunnes leivän pinta saa kauniin värin, noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Taas niin kauniita ja herkullisen näköisiä!!
    Odotan jännityksellä sun macaroni kokeilua!!!!
    Kaikki tuollainen kiinnostaa hirtveesti!
    ´Tykkään itsekkin testailla kaikkea :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kotiäidille :)

    Ostin hiljan keittokirjan, muistaakseni nimeltään Pariisilaisia macaroneja (kirja on kotona, minä mökillä), jossa on sen tuhannen ihanaa reseptiä! Parasta kirjassa on epäonnistuneiden macaronien uusiokäyttö esim. "macaron tiramisu". Palailen asiaan kesän mittaan.

    Taidamme olla samaa maata tässä kokkailun ihmeellisessä kokeilumaassa - toisaalta kokeilemalla kaikkea uutta, löytyy välillä mielettömän hyviä oivalluksia. Blus jakamalla omia juttuja, muut voivat kehittää niistä entistäkin parempia; kuten sinä teit munakastikkeelle!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...