perjantai 14. syyskuuta 2012

Kanttarelli-lehtikaalimuhennos

iltasella värit eivät pääse oikeuksiinsa
Ihana syksyinen lisuke. Kanttarellit ja lehtikaali sopivat upeasti samaan ruokaan. Muhennos on niin lempeän makuinen, että se maistuu oivasti myös lapsille. Tarjosin muhennosta ulkofilepihvien kera, eikä annos muuta kaivannut.

Käytän tässä pippurina pippuria, joka ei ole pippuri ollenkaan, Kolumbuksen aikanaan Eurooppaan tuomaa maustepippuria. Se sopii mielestäni erinomaisesti kanttarellin ja lehtikaalin pehmeänpyöreisiin makuihin. Toki voi reseptissä käyttää muitakin pippureita oman maun mukaan.

Muhennoksen voi jättää kokonaan ilman kermaakin. Meillä perhe on vain vastaanottavaisempi kerman kera, siksi meillä se on mukana.

ihanaa väriloistoa pannulla
Kanttarelli-lehtikaalimuhennos

1 l      kanttarelleja hienonnettuna
150 g lehtikaalia hienonnettuna
3 dl    kermaa
0,5     purjoa siivuina
0,5 dl persiljaa silputtuna
suolaa ja ainakin 1 tl jauhettua maustepippuria

Kuullota lehtikaalia rasvassa muutama minuutti. Kumoa kulhoon odottamaan. Kuullota kanttarelleja ja purjoa rasvassa muutama minuutti. Lisää lehtikaali ja kerma pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua kannen alla 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kaalin ystävänä totean,että loistava ohje tuo kanttarellin ja lehtikaalin yhdistelmä. Kasvattelen ensimmäistä kesää lehtikaaleja ja ne voivat isosti ja runsaasti! Ihana voimatuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi!

      Minäkin rakastan kaaleja. Lehtikaali on huikean hyvää ja ravitsevaa! Olen vihreä kateudesta, että sinulla on lehtikaalia kasvamassa. Olen ollut tuskastunut pihan ötököihin, jotka herkuttelevat minun herkuillani, joten tällä hetkellä ei kasva lehtiherkkuja. Paitsi salaattia. Innostuinkin sinun onnistumisestasi niin, että ehkäpä voisin koittaa lehtikaalia ensi kesänä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...