sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Pepperonibroileria marinara-kastikkeessa

pepperonikanaa kesäkurpitsaspagetin kera, nam!

Erinomainen ja helppo italialaisväritteinen vuokaruoka rullatuista broilerista. Tässä on pizzameininkiä, mutta pohja puuttuu. Lapset pitivät oikeinkin paljon ja tarjosin heille annokset täysjyväpastan kanssa.  Tyttöseni halusi auttaa ruoanlaitossa, joten hän haki yrtit pihalta, putsasi ja silppusi ne, nuiji broilerin (oli kuulemma erityisen kivaa!), asetteli pepperonit ja mozzarellat, ripotteli yrtit ja rullasi osan broilereista. Ihanaa, kun on kotona oma apukokki!

Marinara-kastike tuoksuu ihanalta ja valmistuu käden käänteessä, mutta voit halutessasi käyttää myös kaupan valmista pastakastiketta.

Kun tein ensimmäistä kertaa näitä broilerirullia, laitoin väliin kolme siivua pepperonia. Se oli selvästi liian vähän. Tällä kertaa peitin fileet kokonaan peppronilla. Se teki ruoasta hieman liian suolaista. Välimuoto on paras, 5-6 siivua jokaiselle fileelle. Fileitä ei siis suolata tai pippuroida lainkaan, vaan maut tulevat pepperonista, marinara-kastikkeesta, tuoreista yrteistä ja mozzarellasta. Nam! Ensimmäisellä kerralla laitoin mozzarellajuuston ruoan päälle ihan paistamisen lopuksi, tällä kertaa taas heti alkuun. Äh, ensimmäinen yritys tässä asiassa parempi. Ts. kannattaa toimia reseptin mukaan, ei kuten kuvissani näkyy ;)

jos laittaa juuston valmiiksi pinnalle, ne paistuvat tummiksi
Pepperonibroileri
4:lle

600-800 g broilerin ohutleikkeitä tai fileitä
75 g   pepperonisiivuja
200 g mozzarellaa siivutettuna
0,5 dl basilikaa silputtuna
0,5 dl timjamia silputtuna tai riivittynä

Nuiji broilerinfileet kelmun välissä ohuiksi levyiksi. Levitä fileet voipaperin päälle. Päällystä fileet 5-6:lla pepperonisiivulla. Laita fileiden kapeampaan päähän mozzarellasiivut, ripottele yrttisilppua fileille ja rullaa ne. Asettele broilerirullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada rullien päälle marinara-kastike. Kypsennä 200 asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes broileri on kypsää. Levitä loput mozzarellasiivut kastikkeen päälle ja paista 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Marinara-kastike

1 prk (400 g) kuorittuja tomaatteja
3 valkosipulinkynttä silputtuina
1 sipuli silputtuna
1 dl punaviiniä
1 rkl Sukrin (sokeria tai muuta makeutusta)
0,5 dl basilikaa silputtuna
0,5 dl timjamia silputtuna tai riivittynä
suolaa ja mustapippuria

Muusaa tomaatit haarukkaa käyttäen syvällä lautasella hienoksi - älä unohda essua. Kuullota sipuli ja valkosipuli korkealaitaisessa pannussa. Kaada joukkoon murjotut tomaatit, punaviini ja Sukrin. Keitä kastiketta puoli tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon tuore yrttisilppu.

näillä mennään uuniin
5-6 pepperonisiivua riittää ;)




11 kommenttia:

  1. Maistuis varmaan mullekin...ja pojalle kans. Menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Jesh! Vähän vaihtelua perussettiin: bolognesekastikkeeseen ;)

    VastaaPoista
  3. Ai nam !!!! Ihana ruoka ja varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa, tämä menee kokeiluun! Hyviä kanaruokia ei ole koskaan liikaa.

    Testasin muuten sun avokado-artisokka-tahnaa muutama viikko sitten (kuva löytyy blogistani), oli aivan syntisen hyvää, kiitos vielä!

    VastaaPoista
  5. Milma ja Riitta, hyvää oli, kannattaa kokeilla :)

    Riitta, sinulla on syntisen hyvät kuvat avokado-artisokkatahnasta ja kaikesta muustakin :)

    VastaaPoista
  6. Yleensä en blogeihin edes kommentoi, mutta nyt on pakko :) Susta on ehdottomasti tullut mun uus ruokaidoli! Olen pääsääntöisesti noudatellut VHH:ta pari vuotta, mutta nyt kyllä löytyi reseptejä niin täysin mun makuun :) Kiitos näistä. Tämä lähtee kokeiluun tänä iltana niin voin hemmotella avopuolisoakin vähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että kommentoit! Tuntuu aina mukavalta, kun joku näkee vaivan puida asiaa.

      Nöyränä kiitän myös kehuista :)

      Tervetuloa lukijoihin :)

      Poista
  7. Meillä oli tätä tänään tyttären 21-vuotis syntymäpäivänä ruokana. Lisukkeeksi oli uunitomaattia ja uunijuureksia ja loppuperheelle lisäksi pilahviriisiä. Oli aivan taivaallisen ihanaa. Kiitos kovasti ihanasta reseptistä! Tätä tulee varmasti useasti tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis niiaus ja hentoinen kumarrus, että käytit reseptiäni näin tärkeänä päivänä! Kiitos, että kommentoit. Oikein ihanaa, että piditte ruoasta :)

      Poista
  8. Ihan huikea marinarakastikkeen resepti, kiitos siitä! Meillä sitä käytettiin vähän toisenlaiseen toteutukseen:
    http://sydanmurujakeittiossa.blogspot.fi/2014/07/juusto-pepperoni-ciabattaleivat.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sydänmuru!

      Marinarakastike on kyllä hyvää melkein kaikkeen, ainakin italialaiseen ruokaan. Grillasimme tänään lounaaksi täytettyjä leipiä, joiden täytteenä olisi yhtä hyvin voinut olla sinun tapaasi marinarakastiketta, pepperonia ja juustoa. Erinomainen resepti, jota kokeilen varmasti!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...