keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tofuinen mustaherukka-avokadosmoothie


Olen vieläkin ihan haltioissani Ahmijan lanseeraamasta tofu-mantelismoothiesta, jota käytän tässäkin smoothiessa runkona. Smoothiet ovat mielettömän ihania ja superterveellisiä aamupaloja, välipaloja tai vaikka keveitä jälkiruokia. Näillä eväillä jaksaa pitkään ja jostain syystä niistä saa huippuhienon fiiliksen.

Itselläni ei vielä ole kunnon blenderiä, joten jääpaloja en pysty omaan smoothieeni laittamaan. Vaikka sauvasekoittajan leikkuteräisellä lisäosalla smoothie jää hivenen karheaksi (kuten viimeksi), maku on upea ja rakenteeseen saa silti kuohkeutta.

Omaan makuuni tämä smoothie ei kaipaa makeutusta, mutta ainakin meidän lapsukaisille maku oli parempi makeutettuna.

Tofuinen mustaherukka-avokadosmoothie
4 pientä tai 2 isoa annosta

75 g manteleita
1,25 dl kylmää vettä
150 g pehmeää tofua
100 g mustaherukoita
0,5-1 kypsä avokado kuorittuna ja kivettömänä
1,5 rkl pellavansiemeniä
2 tl limetin mehua
joitakin jääpaloja (valmista jääpalat esim. Alpro Soyasta)

tarvittaessa:
vettä tai Alpro Soyaa
vähän makeutusta

Anna manteleiden ja pellavansiementen liota kahdessa erillisessä kipossa 10 tuntia. Valuta ja huuhtele mantelit. Pellavansiemenet käytetään sellaisenaan nk. pellavaliman kera. Kaada blenderiin mantelit ja vesi. Hienonna aivan hienoksi. Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi, paksuksi smoothieksi. Jos haluat juoksevampaa smoothieta, lisää joukkoon vettä tai Alpro Soyaa. Tarjoa heti.

1 kommentti:

  1. Simpura. Tämä postaus siirtyi vahingossa tähän. Koitin vain päivittää avainsanoihin avokadon ja marjat. Tämä on siis vanha postaus.

    Tämän päivän postaus on lempeä punajuuri-siskonmakkarakastike.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...