tiistai 10. tammikuuta 2012

Karhea manteli-tofusmoothie

Ostin eilen kaupassa käydessäni pehmeää tofua, koska ajattelin tehdä maidotonta smoothieta. Minulla oli kerrankin huisin hyvä tuuri, koska kotiin tultuani löysin Ahmijan samana päivänä postaaman tofu-pähkinäsmoothien reseptin. Loistoidea laittaa pähkinöitä ja siemeniä smoothieen!


Tämä päivä lähti liikkeelle hienosti, kun nautimme mieheni kanssa ihanat smoothiet aamupalaksi. Aamupalan lisäksi smoothieta voi tarjota jälkiruokana jolloin annoskokoa kannattaa pienentää. Koska smoothie on nopea valmistaa ja se on parasta tarjota heti, jälkiruoaksi tarkoitettu smoothie kannattaa surautella vasta ruoan jälkeen. Smoothie on myös ihana välipala koululaisille.


Oma smoothieni on vähemmän "smooth", kuin alkuperäinen. Minulla ei ole (vielä) kunnon blenderiä, vaan teen pöperöt sauvasekoittajaa ja sen lisäosaa, leikkuuterällä varustettua kulhoa apuna käyttäen. Haaveena on tietenkin oma vitamix-blenderi, mutta siihen on vielä matkaa (tietääkö kukaan mistä sen saa ostettua edullisimmin?). Manteleista jää pieni suutuntuma, muttei haittaa. Teen siten "köyhän naisen karheaa smoothieta".  Nam, maku on hillittömän hyvä ja ravintoarvot ovat huipussaan!

Laitoin omaan smoothieeni marjoiksi mansikoita ja mustikoita. Näiden marjojen kanssa ei makeutusta kaivannut lainakaan.  Kannattaa muistaa, että ulkolaisia vadelmia ei tällaiseen kypsentämättä valmistettavaan ruokaan kannata käyttää.

tässä tulossa kolme annosta ;)
Karhea manteli-tofusmoothie 
1 annos

100 g pehmeää tofua
50 g   kokonaisia (kuorimattomia) manteleita tai mantelijauhetta
0,5 dl kylmää vettä
70 g   pakkasesta marjat suoraan kippoon
1 rkl  kokonaisia pellavansiemeniä
1 tl    mustia seesaminsiemeniä
pieni ripaus vaniljajauhetta

lisää tarvittaessa: 
tilkka kylmää vettä tai soijamaitoa
makeutusta

Surauta sauvasekoittajan leikkuuteräisessä kulhossa tofu ja mantelit niin tasaiseksi tahnaksi, kuin mahdollista. Lisää joukkoon loput ainekset ja surauttele (karhea) smoothie sekaisin. Nauti heti. 

4 kommenttia:

  1. Itsekin aikoinaan sauvasekottimen lisäosalla manteleita rikkoneena opin, että homma helpottuu huimasti jos keittää manteleita ensin vedessä muutaman minuutin! Kannattaa ainakin kokeilla josko se auttaisi! Vähäsen pehmenneinä surauttelu sujuu paljon helpommin, ja kun keitinvesi jää mantelimaidon nesteeksi, ravintoaineitakaan ei taida mennä kauheasti hukkaan..

    Olen ollut kyllä hurrrjan rakastunut itse itselleni häälahjaksi hankkimaani Kenwoodiin- siihen kun sai lisäosana näppärän teholeikkurin pähkinöille/kahvipavuille ja blenderikin jaksaa jauhaa ihmeellisen kovia juttuja. Olisi vaan pitänyt raaskia hankkia se aiemmin- ei tosiaan jäänyt sauvasekoittimen minimikseriä ikävä, vaikka se älyttömän näppärä olikin:)

    VastaaPoista
  2. Ahmija: kiitos hyvästä vinkistä manteleiden pehmentämiseen! Seuraavalla kerralla saatan saada pehmoisaa smoothieta enkä vai karheaa ;)

    Kiitos vielä kerran oivasta tofu-pähkinäsmoothien reseptistä!

    VastaaPoista
  3. Hyvä ohje, kiitos :) Menee kokeiluun. Mä liottelen itse aina mantelit ja siemenet vaikka ihan blendrillä ne hurruuttelenkin. Liottaminen helpotta tietysti hommaa mut se myös vapauttaa kaikenlaisia hyviä entsyymejä ja helpotta niiden imeytymistä. Niin ja tietysti edesauttaa myös ruoansulatusta :)

    VastaaPoista
  4. Milma: kiitos, tällä kertaa kunnia kuuluu tosiaan Ahmijalle eikä minulle ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...