lauantai 28. tammikuuta 2012

Uunimunakas porolla ja sienillä


Uunimunakas sopii aamiaiselle ja brunssille. Se on myös tuhti välipala ja sillä jaksaa lähteä ulos reippailemaan. Tämä on isohko annos, ihan vahingossa - tein varman päälle, että kaikille riittää. Kyllä riitti. Meillä on lasteni ystävä Kuopiosta kyläilemässä ja aamupalalla selvisi, ettei hän erityisesti kananmunasta perusta. Ei hätää, kun minä kokkailen, täytteitä oli niin paljon, että perheen lisäksi lainalapsikin tykkäsi ;)

Kun joukossa on poron kylmäsavurouhetta, ei suolaa tarvitse lisätä. Jos annosta haluaa pienentää, kermaa/maitoa/vettä käytetään 1 rkl/kananmuna (1 rkl = 15 ml = 0,15 dl). Täytteitä voi vaihdella sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Minulla oli 8 annosvuokaa, joiden tilavuus on 1,7 dl. Niihin tämä reseptin määrä oli täydellinen. Voit myös käyttää yhtä isoa vuokaa, josta annoksia leikataan. 

varovasti, vuoka on todella kuuma!
Uunimunakas
6-8:lle

10      kananmunaa
1,5 dl kermaa tai maitoa
mustapippuria

täytteet:
150 g poron kylmäsavurouhetta
150 g juustoraastetta
1 dl    kuivattuja suppilovahveroita tai noin 90 g tuoreita sieniä
1        sipuli hienonnettuna
0,5     punainen paprika paloiteltuna
0,5 dl persiljaa silppuna


Laita kuivatut sienet likoamaan puoleksi tunniksi. Kaada liotusvesi pois, purista sienistä ylimääräinen vesi pois ja silppua sienet hienoksi silpuksi. Kuumenna rasva pannulla, kuullota sieniä ja sipulia siinä. Anna niiden hieman jäähtyä. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon kerma. Sekoita munakermaan munakkaan täytteet. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Kaada munakas voideltuihin annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Kypsennä 200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja munakas on hyytynyt.

2 kommenttia:

  1. Ooh, täydellinen brunssiruoka! Olen pitkään miettinyt pienten annosvuokien hankkimista, nyt täytyy varmaan toteuttaa toive ja testata tällä reseptillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnnaK!

      Minusta pikkumunakkaat ovat näppäriä ja hauskoja syödä! Annosvuokiin voi tehdä mitä tahansa munakkaita, vaikkapa munakasmuffinsseja http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi/2013/10/munakasmuffinsit.html

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...