tiistai 17. tammikuuta 2012

Lämmin punakaalisalaatti fetalla ja pähkinöillä


Jostain syystä talvella on kiva, kun nauttii osan salaattia lämpimänä ja että siinä on kaunis vahva väri. Lämmin punakaalisalaatti on maukas lisukesalaatti, josta meillä pitivät kaikki. Minun piti tehdä salaatti aura-juustolla, mutta unohdin ostaa sitä ruokakaupasta. Suunnitelma muuttui ja tulos oli silti erinomainen. Voin lämpimästi suositella tätä salaattia - yksinkertaisen hyvää.

Fetan voi siis vaihtaa mieluisaan juustoon: auraan, vuohenjuustoon tai vaikka halloumiin (halloumi kannattaa laittaa pannulle samaan aikaan kuin alkaa kuullotella kaalia). Jos salaattia jää yli, voi sitä tarjota seuraavana päivänä kylmänä tai lämmittää uudelleen pannulla.


Lämmin punakaalisalaatti fetalla ja pähkinöillä

500 g punakaalia
200 g feta-juustoa
reilu 1 dl saksanpähkinöitä
mustapippuria

Siivuta punakaali. Kuullota sitä rasvassa, kunnes se on pehmennyt, mutta siinä on vielä purutuntumaa, al denteä. Pilko feta kuutioiksi. Leikkaa pähkinöitä hieman pienemmiksi, voit paahtaa niitä kuivalla pannulla, mutta se ei ole välttämätöntä.  Lisää feta-juusto ja pähkinät kaalin joukkoon. Mausta ropsauksella mustapippuria. Tarjoa lämpinänä (tai kylmänä).

4 kommenttia:

 1. Löysin blogisi, kun pyörin karppaus-sivuilla. Seuraan innolla ruoka blogeja ja sivusi vaikuttavat tosi hyviltä, parhaimmasta päästä ohjeet ja sivujen ulkonäkö on kiva. Seuraan vastaisuudessa blogiasi innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja: Tervetuloa Hiidenuhman keittiöön! Kiitos kehuista ja kiva kun tykkäät :)

   Poista
 2. Tein tänä pääsiäisenä tätä sinun lämmintä punakaalisalaattiasi.. oli kyllä oikein hyvä lisuke karitsalle :) Kiitokset vain ohjeesta. (eri pähkinöillä tosin koska en löytänyt muita kuin manteleita..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausteinen Manteli: oiva idea käyttää tätä salaattia pääsiäsaterialla lisukkeena :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...