keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Parman kana ja pestotomaatit


Parman kana on nopea, helppo ja ylellisen täyteläinen. Pestotomaatit valmistuvat samassa vuoassa broilerin kanssa. Tämä ruoka on meillä koko perheen suosikki. Jos lapsille aurinkokuivatut tomaatit ovat liian rankka juttu, voi ne jättää pois tai vaihtaa siivutettuihin kirsikkatomaatteihin. Peston voi myös korvata silputulla basilikalla.

Paistaessa vuoan pohjalle kertyvä maukas liemi kannattaa ottaa talteen ja kaataa kastikkeena broilereiden päälle. Tarjotaan runsaan salaatin kera.


Parman kana
4:lle

4 broilerin rintafileetä
1 mozzarellajuusto siivuttettuna
4 aurinkokuivattua tomaattia siivutettuina
4 tl pestoa
8 siivua parmankinkkua

päälle:
oliiviöljyä

Viillä broileriin reiluhko tasku. Voitele tasku pestolla. Lado juusto- ja tomaattisiivut taskuun. Sulje taskut kietomalla kaksi parmankinkkua jokaisen broilerifileen ympärille ja asettele fileet voideltuun uunivuokaan taskunsuu ylöspäin. Kaada jokaisen fileen päälle vähän oliiviöljyä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

Pestotomaatit

4 tomaattia
4 tl pestoa
4 rkl parmesaania raasteena tai lastuina

Tarkista, että tomaatit pysyvät nätisti pystyssä. Leikkaa tarvittaessa ohuesti pieni tasainen pinta pohjaan. Leikkaa tomaateista ohuesti "hattu" pois. Levitä leikkauspinnalle pestoa. Ripottele juusto päälle.  Laita tomaatit uunivuokaan. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.

taskut ovat auki

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! Ja ennen kaikkea helpolta arkiruoallta jota lapsetkin varmaan söisivät. Meillä syödään usein kanankoipia. Tämä voisi tuoda vaihtelua niille. Kokeillaan, ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. Katja: kiitos. Maistui ainakin meidän perheelle :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...