keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Skottimunat siskonmakkarasta

meillä syötiin kukkakaalimuusia skottimunien kera
Äiti, nämä maistuvat ihan makkaralta! huudahti poikaseni maistellessaan skottimunia. No, sitähän ne ovatkin, kananmunilla täytettyjä siskonmakkaroita.  Innostuin siskonmakkaroista valmistettaviin skottimuniin Kotiäidin Karppaus ja perhe -blogissa olleeseen reseptiin. Oma reseptini on yksinkertainen variaatio alkuperäisestä.

Alla oleva resepti on toinen tuotokseni skottimunista. Ensimmäisellä kerralla en käyttänyt mitään tukevoittamaan taikinaa ja sitä oli hankala käsitellä. Toisella kertaa onnisti ja nämä ovat mielestäni hassun hauskaa munamakkara -ruokaa. Niin ja lapset tykästävät ;)

Resepti on siis simppeli ja siskonmakkarataikinaa voi maustaa mielensä mukaan esimerkiksi silputuilla: yrteillä, aurinkokuivatulla tomaateilla, kevätsipulilla, oliiveilla tai vaikka raastetuilla vihanneksilla. Vihannekset on syytä kuullottaa, jotta ne eivät jää liian narskuviksi ja antaa jäähtyä ennen taikinaan lisäämistä.


Skottimunat siskonmakkarasta

500 g siskonmakkaraa
5        kovaksi keitettyä kananmunaa
0,5 dl Pofiberiä (tai korppujauhoja)

panerointiin:
1 dl Pofiberiä syvällä lautasella (tai korppujauhoja)
(1 tl oreganoa tai muuta yrttiä)

Purista siskonmakkara kulhoon. Sekoita joukkoon Pofiber. Kuori kananmunat. Varaa pieneen lasiin kylmää vettä, jolla voit kostuttaa käsiäsi pyöritellessäsi kananmunien ympärille siskonmakkarataikinaa. Laita valmiiksi pyöritellyt skottimunat leivinpaperin päälle odottamaan. Kun olet saanut skottimunat valmiiksi, pyörittele niitä varovasti Pofiberissä ja asettele takaisin leivinpaperin päälle. Paista pannulla skottimuniin kaunis pinta ja siirrä ne takaisin leivinpaperille. Laita skottimunat 200 asteiseen uuniin 10 minuutin ajaksi, kunnes ne ovat kypsiä.


muuta siskonmakkarasta:
aurinkoiset siskonmakkarapihvit
siskonmakkarakeitto
wasabimaustetut siskonmakkaranuggetit

2 kommenttia:

  1. Hauskaa että joku toinenkin on nostanut Sctocth Eggit esille blogissaan :) Tullessani Englantiin syyskuussa, kyseinen muna oli ehkä yksi vaikuttavimpia brittiläisiä (=skottilaisia) ruokaelämyksiä. Haalin reseptin käsiini netistä ja intopiukkana lähdin sitten joululomalle Suomeen ja halusin tehdä makkaramunia perheelleni. Äidin kommentti kuului kuitenkin: "Ei kannata turhaan tehdä. En tiedä syökö niitä kukaan." xD En sitten tehnyt, aloin epäillä itseänikin. Söisinkö? Meinasin tehdä niitä ihan vaan siitä ilosta, että ne ovat niin veikeän näköisiä ja idealtaan omituisia.

    Kaippa tuohon lopputulokseen vaikuttaa suuresti juurikin käytetty liha ja mausteet. ASDA:sta ostin ensimmäisen koemunani hintaan 30p, eikä se kyllä lämmitettynäkään ollut kummoinen. Takanani jonossa seisoi mies joka tokaisi että minulta puuttuu olut: "Olut ja scotch egg kuuluvat yhteen!" hän valisti. ;)

    No mutta kiva jos teillä tykätään! Ajattelin kyllä, että Englannin aikanani minun on opittava tykkäämään noista munasista, ihan vaan ollakseni edes himpun verran tosi-brittiläistynyt. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maama: eittämättä hassuja munamakkaroita! En ole autenttisia Scocht Eggsejä maistanut, voi olla etten ehkä tykästäisi. Paitsi ehkä (runsaan oluen) kera Siskonmakkara on niin mietoa, että Suomessa homma onnistuu niillä. Oikeastaan ei pöllömpää.

      Kävin vilkaisemassa blogiasi, se on oikein mukava!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...