dippiä ja höyrytettyjä wontoneja |
En ole varma onko resepti thaimaalainen, kiinalainen vai molempia. Laitoin reseptin tunnisteisiin molemmat, koska dippi sopii kumpaisenkin sorttisten pikkuruokien kera. Rakastan hyviä keittokirjoja. Matkustaessani mukaani tarttuu yleensä aina jonkin keittokirja tai kaksi. Niin Bangkokistakin. Alkuperäinen resepti löytyy on Vicki Lileyn dim sum -kirjasta.
Korianteridippi sopii erinomaisesti aasialaisen ruoan kanssa: satay-vartaiden (satay-kanavartaat), kevätkääryleiden, dim sumien (höyrytettyjä, friteerattuja tai uppopaistettuja pikkuherkkuja kanasta, possusta, kalasta, merenelävistä tai kasviksista). Voisi melkein sanoa, että dippikastike sopii lähes kaiken pikkusuolaisen kanssa.
Annos on iso, noin puoli litraa. Kannattaa varata jokaiselle ruokailijalle oma dippikuppi, johon on hyvä dipata omat herkkupalat. Katan dipin isohkoon kulhoon, josta jokainen voi annostella dippiä itse. Dippi on siitä hauska, että sitä voi dipata vain kevyesti kosteuttaen makoisaan liemeen tai samalla onkia mukaan maistuvia sattumia. Tyttäreni sanoin: "ihquu" ;)
Makea korianteridippi
1,75 dl valko- tai riisiviinietikkaa
0,75 dl vettä
0,75 dl Sukrintomua (tai 0,5 dl tomusokeria)
puolikas punainen chili hienonnettuna
1 dl kurkkusilppua (ilman siemeniä)
0,5 dl korianterisilppua
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna dippikastikkeen maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Kauhean kivan oloinen tämäkin ohje! Kokeilen kyllä.
VastaaPoistaAnkerias V: kiitos ja kumarrus :)
Poista