torstai 5. tammikuuta 2012

Makeansuloinen korianteridippi

dippiä ja höyrytettyjä wontoneja
Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille! Korianteridippi on tuliainen Bangkokista. Dippi on ihanan raikas ja kuitenkin mausteinen. Kertakaikkiaan hyvää!

En ole varma onko resepti thaimaalainen, kiinalainen vai molempia. Laitoin reseptin tunnisteisiin molemmat, koska dippi sopii kumpaisenkin  sorttisten pikkuruokien kera. Rakastan hyviä keittokirjoja. Matkustaessani mukaani tarttuu yleensä aina jonkin keittokirja tai kaksi. Niin Bangkokistakin. Alkuperäinen resepti löytyy on Vicki Lileyn dim sum -kirjasta. 

Korianteridippi sopii erinomaisesti aasialaisen ruoan kanssa: satay-vartaiden (satay-kanavartaat), kevätkääryleiden, dim sumien (höyrytettyjä, friteerattuja tai uppopaistettuja pikkuherkkuja kanasta, possusta, kalasta, merenelävistä tai kasviksista). Voisi melkein sanoa, että dippikastike sopii lähes kaiken pikkusuolaisen kanssa.

Annos on iso, noin puoli litraa. Kannattaa varata jokaiselle ruokailijalle oma dippikuppi, johon on hyvä dipata omat herkkupalat. Katan dipin isohkoon kulhoon, josta jokainen voi annostella dippiä itse. Dippi on siitä hauska, että sitä voi dipata vain kevyesti kosteuttaen makoisaan liemeen tai samalla onkia mukaan maistuvia sattumia. Tyttäreni sanoin: "ihquu" ;)


Makea korianteridippi

1,75 dl valko- tai riisiviinietikkaa
0,75 dl vettä
0,75 dl Sukrintomua (tai 0,5 dl tomusokeria)
puolikas punainen chili hienonnettuna
1 dl    kurkkusilppua (ilman siemeniä)
0,5 dl korianterisilppua

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna dippikastikkeen maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...