perjantai 21. syyskuuta 2012

Suppilovahvero-broileriruukut


Kävimme hyvän ystäväni kanssa jälleen vähän pidemmällä sieniretkellä viime viikolla. Metsästä ei malta lähteä pois, kun siellä on niin mahdottoman paljon ihania sieniä. Korit painoivat jälleen hurjasti sienisaaliistamme. Keräsimme suppilovahveroita ja herkkutatteja. Herkkutateista aioin tehdä keittoa, mutta en ehtinyt, joten lastenhoitoon kiiruhtanut anoppini teki niistä kastiketta. Sain apua myös sienten perkuuseen. Jesh :)

Halusin oitis päästä testaamaan suppilovahveroista valmistamaani sienisuolaa. Reseptiä suunnitellessani käytin hyväseni samaista The Little Things -blogia, josta olin myös sienisuolan idean löytänyt. Taikainakuorrutetut sieni-broileriruukut olivat minusta somia ja kastikkeen maku ihanan täyteläinen. Ruukkujen lisänä ei tarvita muuta kuin salaattia.

Näissä ruukuissa on jippona kaksi juttua (sienisuolan lisäksi): kastike, jonka voi nauttia myös sellaisenaan ja taikinakuori, jota voi käyttää kaikenlaisten ruukkuruokien kuorruttamiseen, myös makeiden herkkujen. Taidan kokeilla seuraavaksi omenoihin. Niin ja taikina on siitä mainio, että se on gluteeniton.

Suppilovahvero-broileriruukut
4:lle

Suppilovahvero-broilerikastike

400 g broileria jauhelihana tai suikaleina
0,5 l   suppilovahveroita
1        porkkana raastettuna
1        sipuli tai reilu pätkä purjoa silputtuna
1        valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl     currya
1 tl     paprikaa
1 tl     kurkumaa
2-3 dl kermaa
1 tl    Dijon-sinappia
2 tl     sienisuolaa
0,5 dl timjamia riivittynä/silputtuna tai persiljaa
mustapippuria (suolaa tarvittaessa)

Paista jauheliha tai suikaleet rasvassa. Kumoa kulhoon odottamaan. Kuullota sieniä rasvassa, lisää joukkoon porkkana, sipuli ja valkosipuli. Lisää lopuksi curry, paprika ja kurkuma. Kääntele muutaman kerran. Sekoita joukkoon kerma, jauheliha ja timjami. Mausta sinapilla, sienisuolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen muhia 5-10 minuuttia. Tarkista maku. Jaa kastike neljään uuninkestävään vuokaan.

Taikinakansi

1       kananmuna keltuainen ja valkuainen eroteltuina
30 g  rahkaa tai jogurttia
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl psyllium

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuainen, rahka ja ruokasooda sekaisin. Vatkaa keltuaisseokseen kovaa vispaten psyllium. Kääntele keltuaisseos valkuaisvaahtoon. Jaa taikina uunivuokiin kastikkeiden päälle lastalla ja tasoittele varovasti niiden pinta. Tee taikinaan pieni reikä, jotta höyryt pääsevät poistumaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Tajuttoman hyvää! vaikka vähän erilaisena versiona sähelsin. Kiitos taas ideasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos snu!

      Hienosti sähelletty, yhteen isoon vuokaan onkin näppärä tehdä koko annos tai vaikka tuplata se.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...