lauantai 14. heinäkuuta 2012

Grillatut tomaatit


Grillatut tomaatit ovat helppo ja erittäin makoisa lisuke grillatulle lihalle ja kanalle. Mieheni rakastaa tätä lisuketta ja meidän lapsetkin syövät näitä mielellään. Tämän kertainen lainalapsi ehkä vähän vierasti, koska ei ollut ehkä tutuin juttu. Maku sinällään lienee kaikille lapsille kotoisa ihan perustomaattikastikkeista, mutta pehmeä rakenne saattaa joillakin vähän tökkiä. En ehkä olisi postannut tätä reseptiä lainkaan, mutta rakas ystäväperheemme soitteli viime kertaisen vierailunsa jälkeen ja kysyi reseptiä grillattuihin tomaatteihin :)

Tuoreet yrtit, mukaan lukien  sipulinvarret maistuvat tomaatin kanssa ihanilta. Sikäli kun tuoreita yrttejä ei kotoa löytyisi, voi grillata tomaatit höystämällä ne kuivatuilla yrteillä kuten Provencen yrteillä, timjamilla, meiramilla, oreganolla, basilikalla tai pizzamausteella.  Ja voi tomaatit kypsentää myös uunissa 200 asteessa.

sipulinvartta ja yrttejä voi laittaa reilumminkin
Grillatut tomaatit
4:lle

4      tomaattia
mustapippuria ja sormisuolaa
2 rkl sipulinvartta tai ruohosipulia hienonnettuna
4 rkl juustoraastetta
2 rkl basilikaa tai timjamia hienonnettuna

Puolita tomaatit. Laita tomaatinpuolikkaat isolle lautaselle tai muulle alustalle. Rouhi tomaattien leikkauspinnalle mustapippuria ja ripottele lisäksi hieman sormisuolaa. Lisää tomaateille sipulinvarsisilppu ja lopuksi juustoraaste.

Grillaa tomaatteja matalalla lämmöllä, kuvun alla noin 20 minuuttia kunnes tomaatit ovat kypsiä ja juusto sulanut. Ripottele tomaateille lopuksi basilikasilppu.

nautimme lisäksi grillattuja sipuleita timjamin kera :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...