lauantai 2. helmikuuta 2013
Siskonmakkarapihvit Lindströmin tapaan
Kauniin punaisia ja maukkaan makuisia pihvejä saa vaivattomasti pyöräytettyä siskonmakkarasta. Aikaa vievin osuus on keittää punajuuret kypsiksi. Itse keitin punajuuret edellisenä päivänä ja tänään sain lounaan melko nopeasti valmiiksi. Jos kiirettä pitää, voi käyttää kaupan valmiita keitettyjä punajuuria. Punajuuri sopii ihanasti pihveihin.
Tein pihveille yrtti-kermaviilikastikkeen, johon silppusin pihveissä käyttämääni timjamia sekä lisäksi ruohosipulia. Kastike sopii pihvien kanssa erinomaisesti.
Hmm...hyvää! sanoi tyttöseni iloisesti hymyillen ruoasta. Ihan ou jee! totesi punajuurta yleensä kammoksuva mieheni. Poikasenikin tykkäsi. Lapsista arvasinkin heidän pitävän lindstömiläisistä siskonmakkapihveistäni, koska heille maistuu tavallliset Lindströmin pihvitkin. Mieheni sen sijaan yllätti minut iloisesti - en ollut odottanut hänen edes maistavan pihvejä ;)
Siskonmakkarasta saa kaikkea mahdollista. Tuoremakkarasta voi leipoa pihvejä, nuggetteja, skottimunia, tehdä kastikkeeseen makkarapallukoita ja tietenkin siskonmakkarakeittoa. Voi tietenkin kysyä, miksi siskonmakkaraa ylensäkään pitää muovailla uuteen malliin. En osaa sanoa muuta kuin sen, että se on hauskaa!
Siskonmakkarapihvit Lindströmin tapaan
500 g siskonmakkaraa
200 g punajuurta
1 sipuli silputtuna
1 kananmuna
1 dl Pofiberiä (tai korppujauhoja)
2 rkl kaprista tai suolakurkkua hienoksi silputtuna
2 rkl timjamia tai persiljaa hienonnettuna
Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ja raasta ne karkeaksi silpuksi. Kuullota sipuli ja anna sen jäähtyä. Pursota siskonmakkara kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita huolella (itse käytän kertakäyttöhanskoja). Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia huoneenlämmössä.
Ota isolla lusikalla taikinaa ja muotoile öljytyin tai kylmällä vedellä kostutetuin käsin pihvit suoraan pannulle tai leivinpaperille. Paista pihvejä molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsyneet.
Timjami-ruohosipulikastike
2 dl kermaviiliä
0,5 dl majoneesia
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl Dijon-sinappia
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihana ohje, tätä on pakko kokeilla! Minä tykkään jostain kumman syystä siskonmakkarasta, vaikken muista tavallisista makkaroista pidäkään .
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaMinusta siskonmakkara on myös hyvää. Näissä ei ehkä heti hoksaa syövänsä makkaraa ;)
Näitä pitää tehdä! Meillä tykätään punajuurista ja siskonmakkaroista. Molempia syödään eri muodoissa jatkuvasti, mutta eipäole pälähänyt mieleen tällainen yhdistelmä.
VastaaPoistaKiitos myös tuosta Tonnikala-rahkakääretortun ohjeesta! Oletkohan tehnyt tuolla ohjeella makeaa kääretorttua. Minä taidan kokeilla sitäkin.
Kiva kuulla, että innostut kokeilemaan. Minä rakastan punajuurta, joten aina välillä saan tällaisia hassuja ideoita kokeiluun. Välillä menee ihan pieleen, mutta tällä kertaa onnistui erinomaisesti :)
PoistaOlen tehnyt makeaa kääretorttua em. tonnikala-rahkakääretortun reseptillä. siis sen kääretortun reseptillä. Aluksi kokeilin laittaa makeutusta Sukrinilla, jolloin taikina kovettui kamalaksi. Sittemmin olen tehnyt kahdella tavalla: makeuttamattomana sellaisenaan, joka toimii hyvin, sekä makeuttamalla pienellä tilkalla sokeritonta siirappia (sekin maistuu hyvätä). Oikeastaan täytteen makeus ratkaisee sen, tarviiko kääretorttutaikinaa makeuttaa lainkaan.
Vielä yksi tärkeä itsestäänselvyys: muista aina minun reseptillä kääretorttua tehdessäsi vatkata valkuaisvaahto ensi puhtailla ja kuivilla välineillä ja sen jälkeen vasta keltuiset lisukkeineen. Yhden kerran olen myös tehnyt tämänkin väärin päin, jolloin valkuaiset eivät vaahtoutuneet ja torttutaikinasta tuli ohut munalätty ;(
Kun edellä olevat vinkit otat huomioon, saat herkullista m akeaa kääretorttua. Taidan minäkin postata makean kääretortun tässä päivänä jonain tulevana.
Kiitos lisätiedoista! Minäkin arvelin, että kääretorttuun riittää ehkä pelkkä makea täyte. Ja ole huoletta, minä vatkaan aina ensin valkuaisvaahdon. Ja aina käsin. Opin sen tavan jo nuorena likkana ja se tapa pysyy.
PoistaArvasinkin, että sinulta tuo valkuaisen vispaaminen sujuu. Ajattelin lähinnä itseni kaltaisia, joille keittiössä sattuu ja tapahtuu ;)
PoistaHauska idea, jota ihan pakko kokeilla. Ei ole tullut mieleenkään siskonmakkaroista pihvejä tehdä, onneksi on muut blogit :).
VastaaPoistaMyönnän - hullu idea, mutta toimi tällä kertaa ;)
PoistaNämä näyttää tosi hyviltä, moneskohan kerta kun näitä tulin silmäilemään.. kiitos ohjeesta!
VastaaPoista:) Hauska kuulla.
Poista(Pelkäänpä, että näitä on saattanut joutua katselemaan turhan pitkään, kun en ole mitään uutta postannut vähään aikaan...)
Mun on pitänyt kans joskus kokeilla tuunata siitä siskonmakkaramassasta jotain, mutten ole koskaan päässyt siihen asti :) Punajuuri kuulostaa hauskalta idealta sinne sekaan! :)
VastaaPoistaTosi kiva idea laittaa punajuurta siskonmakkarasoseeseen. Mun on kans pitänyt tuunata (miehen käskystä) joskus siskonmakkaramassaa, mutta aina se on jäänyt :) Pitäis varmaan aktivoitua kans ja toteuttaa yksi muhinut idea... :)
VastaaPoistaKiitos Nelle!
PoistaMinä kokeilen jatkuvasti kaikenlaista hassua. Välillä onnistuvat kuten nämä ja välillä kokkaan kiireesti perheelle jotain syömäkelpoisempaa ;)