maanantai 6. toukokuuta 2013

Marinoitu porkkana



Marinoidut kasvikset ovat ihanaa pikkusuolaista. Raikas marinoitu porkkana sopii ainakin kalan, kanan tai kasvisruoan lisukkeeksi- varmaan lihankin kanssa. Marinoitua porkkanaa voi käyttää salaateissa ja sitä voi laittaa buffetpöytiin tarjolle. Meillä tarjosin sitä muun muassa paistetun siian kanssa.

Kesällä voi uuden sadon pikkuporkkanoita kypsentää kokonaisina keittäen tai grillaten ja marinoida ne tällä reseptillä. Mahdottoman hyvää!

tässä vasta kaksi porkkanaa

Marinoitu porkkana

3 porkkanaa (pikkuporkkanoita nippu)

marinadi:
0,5 dl öljyä
1        valkosipulinkynsi
0,5     sitruunan mehu
1 dl    timjamia, persiljaa tai rakuunaa silputtuna
mustapippuria ja suolaa

Kuori ja siivuta porkkana noin kolmen millin paksuisiksi kolikoiksi. Laita porkkanakolikot kattilaan ja lisää kylmää vettä sen verran, että ne juuri peittyvät. Keitä porkkanoita noin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat napsakan kypsiä - al dente. Valuta porkkanat.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Tarkista maku. Lisää porkkanat marinadiin ja käänetele ne sekaisin. Kumoa porkkanat marinadin kanssa tarjoilukulhoon. Peitä kulho ja laita ne porkkanoiden jäähdyttyä jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.

4 kommenttia:

  1. Tuon tapaista teen usein mutta marokkolaista versiota:siihen tulee jeeraa ja chiliä vieä lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kun kuulostaa ihanalta! Taidan kokeilla sinun reseptiäsi ensi kerralla ;)

      Poista
    2. mun mieheni rakastui täysin itse tekemiini hunaja raakuna porkkanoihin niissä oli suola mustapippuri hunaja raakuuna kuivattuna keitin pienessä vesimäärässä porkkanat ja sitten lisäsin hunajan n.2rkl riippuen porkkanan määrästä ja raakuna perään reilulla näppituntumalla..keittelin kokoon ja avot oli vanhan kunnon läskisoossille oiva lisuke ja monelle muulle myöhemmin ja sitten lisäsin sekaan lanttu kuutioita nam nam laitoimpa vielä sitruunamelissaa ja persiljaatuoreena kun yrttikahjo olen aina kesällä yrtit kyllä kasvaa jos mikään muu ei kasvaisi nyt sieni syksyä odotellen täytyykin vakoilla sun bloggista sieni ruokia jos löydän t.tanja (yaya muniksessa)

      Poista
    3. Marinoidut porkkanat ovatkin herkkua, eikä ihme että miehesi ihastui. Yrtit kyllä antavat ihanasti makua :)

      Sienillä herkuttelen pitkin syksyä – toivottavasti. Ja jos saan paljon sieniä, niistä riittää iloa talveksikin. Kuivaan ne sienet, mitä en ennätä heti valmistaa ruoaksi. Kiva, jos löydät ideoita blogistani!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...