sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Munakokkeliin rucolaa, tomaattia ja cheddaria


Mehevä munakokkeli syntyy maltilla ja jättämällä se sopivan kosteaksi. Rucola, tomaatti ja cheddarjuusto maustavat munakokkelista ihanan aamupalan tai brunssin. Kun haluat tehdä jotain erityisen hyvää itsellesi tai perheellesi, tuunaa munakokkelia ja laita siihen makoisia täytteitä. Jotta täytteet säilyvät raikkaina, lisäät ne munakokkelin joukkoon juuri ennen sen lautaselle kumoamista.
siirrettävä ruokakioski New Yorkissa

Kävin hiljan mieheni kanssa New Yorkissa. Hotellin aamiaisella oli tarjolla mainiota munakokkelia. Siis todella herkullista ja mehevää munakokkelia rucolan, tomaatin ja cheddarjuuston kera. Ihastuin tähän yksinkertaiseen suolapalaan ja päätin tehdä sitä kotona. Huomiona hotelliaamiaisten tarjoiluihin yleisesti, olen turhan usein törmännyt kuiviin, – Suomessa jauheesta tehtyihin? – luokattoman kehnoihin munakokkeleihin tai munakkaisiin. Miksi niitä edes tehdään, kun ei tehdä kunnolla? Tällä kertaa kuitenkin scrambled eggs oli ilokseni kerrassaan mahtava! Kannattaa kokeilla myös kotona ;)

ylimääräiset tomaatit ovat kuvausrekvisiittaa, jotka popsin parempiin suihin heti kuvaamisen jälkeen ;)

Munakokkeli rucolan, tomaatin ja cheddarin kera
1–2:lle

3        kananmunaa
3 rkl   kermaa
0,5 dl rucolaa vähän pätkittynä
6        kirsikkatomaattia halkaistuina
0,5–1 dl cheddarjuustoa raastettuna
sormisuolaa ja mustapippuria

koristeeksi: 
rucolaa

Riko kananmunat lasin kautta, yksitellen pieneen kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki. Sekoita kerma joukkoon. Sulata voi pannulla. Kaada kananmunamassa pannulle ja ripsauta pinnalle vähän suolaa. Pidä lieden lämpötila keskilämmöllä tai hieman lämpöisemmällä. Kananmunien kuuluu kypsyä hiljalleen, samalla kun sekoittelet massaa pohjaa myöden. Jätä munakokkeli mehevän kosteaksi, nosta pannu liedeltä ja sekoita nopeasti joukkoon rucola, tomaatit ja juustoraaste. Kumoa munakokkeli lautaselle. Ripsauta kokkelin päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Koristele annos rucolalla.

8 kommenttia:

  1. Mitäh,en ole edes ajatellut että munakokkeli tehtäisiin jauheesta,kamala jo pelkkänä ajatuksena.Kiva lisäys munakokkeliin;New York kyllä inspiroi;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mitä munajauheita käyttävät, mutta luvattoman huonoja esityksiä olen nähnyt. Taidankin tästä lähtien pitää listaa täällä blogissa surkeiden munakkaiden ja munakokkelien tarjoajista ;)

      New York inspiroi aina :)

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä kivalta, täytyy itsekkin kokeilla erityisesti rocolan lisäämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :)

      Rucola sopii mielettömän hyvin munakokkeliin ja munakkaaseen! Kokeile ihmeessä.

      Poista
  3. Tomaatin voi laittaa myös yhtäaikaa munien kanssa...tulee ihanan kypsää ja mehukasta.

    VastaaPoista
  4. Gouda on myös aivan ihanaa munakokkelissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti! Kannattaa kokeilla omia lempijuustoja munakokkeliin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...