maanantai 16. heinäkuuta 2012

Grillatut BBQ-ribsit


Grillaamme kesällä melko usein BBQ-ribsejä, marinoituja possun kylkirimpsuja, joita voidellaan grillatessa BBQ-kastikkeella. Olen hieman maustanut marinadia lisää viime kesäisestä  BBQ-ribsien reseptistä. BBQ-kastikkeeseen en ole tehnyt muutoksia. Tosin meille maistuu kumpaisellakin reseptillä valmistetut ribsit.  Välillä taas keitän ribsit ensin ja sitten paistan uunissa tai grillaan.

Tein tällä kertaa sormisalaattia lisukkeeksi, koska sitä on näppärä syödä. Sormisalaatissa pilkon kasviksia omiin kippoihinsa sopivan kokoisina sormipaloina. Sormisalaatiin sopivat oivasti mm. porkkanat, kirsikkatomaatit, kurkku, kaalit, paprika, uuden sadon nauris. Jos haluat salaattikastiketta, kannattaa siitä tehdä dippikastike jokaiselle ruokalijalle omaan pikkuiseen kippoonsa.


kaupassa oli pätkitty rimpsut hassuiksi pätkiksi

Grillatut BBQ-ribsit
4:lle

n. 1,5 kg possun kylkeä

punaviinimarinadi:
0,5 dl öljyä
0,5 dl  punaviiniä
0,5 dl sokeroimatonta siirappia
1 rkl   savustettua paprikajauhetta
1 rkl   suolaa
2 tl     rouhittua mustapippuria
2 tl     sipulijauhetta
1 tl     valkosipulijauhetta
1 tl     korianterijauhetta
1/4 tl  cayennepippuria

voiteluun:
1,5 dl BBQ-kastiketta

Huuhtele kylmän juoksevan veden alla kylkirivit ja kuivaa ne talouspaperiin. Laita kylkirimpsut odottamaan voipaperin päälle. 

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Voitele marinadi kylkirimpsuihin, kaada ylijäävä marinadi rimpsujen päälle ja laita ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Ota kylkirimpsut hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta (reilu puoli tuntia ennen).

Voitele grillatessa kylkirimpsujen pintaan BBQ-kastiketta. Grillaa kylkirimpsuja tunnin ajan matalalla lämmöllä.  Ota rimpsut grillistä ja leikkaa ne valmiiksi sormipaloiksi tai tarjoa kokonaisina rimpsuina ja kata terävät lihaveitset ruokailijoille. 

6 kommenttia:

  1. Herkullisennnäköinen marinadi ja kastike.

    Ribsit on meidänkin suosikkiruokaa kesällä. Minä niin haluaisin oman grillin...

    Onko riittänyt kurssin jälkeen kuvausintoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna!

      Grilli on kyllä mukava juttu näin kesällä.

      Vai kuvausintoa - puh! Kuten näistä otoksista näkyy, olen kuvannut ne kiireellä ja kännykällä (häpeän tunnustaa). Minulla oli pitkä tauko blogissa mm. kriittisen suhtautumisesta omiin kuviini vuoksi (lisäksi olin leikkauksessa, tyttäreni oli leikkauksessa ym häslää). En kehdannut laittaa mitään kuvaamaani mihinkään, liiallisten virheellisyyksien vuoksi. Minulla lienee ollut kuvauskammo. No, olen lähtenyt liikkeelle vasemmalla kädellä, todellakin kännykkäkuvin. Tykkään kyllä kuvata, mutta olen vähän arka niiden kanssa.

      Oletkos itse kuvaillut runsaasti?

      Poista
  2. Olen kyllä yrittänyt kuvata enemmän kuin ennen. Samalla olen yrittänyt luopua myös ihan mahdottomasta kriittisyydestä. Itse löydän niistä kuvista aina vain virheitä. Opiksi aion toki ottaa, mutta ei sinunkaan kannata turhia stressailla. Ei meidän tarvitse näyttää Glorian R&V:ltä. Jossa tosin oli meidän stailaus, oletko jo nähnyt uusimman numeron?

    Toivottavasti voitte kaikki nyt jo paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kunnossa ollaan - taas.

      Tein muuten meidän ryhmämme friteerattuja broiskuja, mutta omalla tavallani. Postaan jossain kohtaa oman versioni niistä ;)

      Poista
  3. Heipä hei! Kiva kun olet palannut bloggaamaan, tykkään lukea tekstejäsi. Halusin vain kommentoida tuota valokuvausasiaa... Rakastan kauniita kuvia ja ruokablogeissa ne ovat herkullinen osa kokonaisuutta, MUTTA hyvä ruokablogi on paljon muutakin: Omiin kokemuksiin pohjautuvaa julkista rupattelua hyvistä ruokakokemuksista, parhaimmillaan uusia oivalluksia ja myötähymyilyä. Siksi toivonkin, ettet sinä eikä kukaan muukaan bloggaaja jätä antoisaa harrastetta ja vapaata rupattelua liian itsekriittisyyden vuoksi. Kehittyminen on toki hyvästä, mutta harrasteiden pitäisi säilyä suorittamisvapaana alueena ;) Tunnistan piirteen hyvin itsessäni ja melko lailla kaikissa tuntemissani naisissa, joten varsin harvinaisesta syndroomasta ei ole kyse... Jatkathan siis rennolla otteella hyviä tekstejäsi ja napsit kuvia ihan niin kuin sillä hetkellä hotsittaa ja mihin arki taipuu. Jookos? :)

    Myötähymyilijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtaisat kiitokset sinulle Myötähymyilijä ihanasta komentista :D

      Ja kyllä, nyt kesällä en mitenkään ehdi paneutua valokuvaukseen, vaan räpsin kuvat nopeasti kännykällä. Ehkä panostan valokuvaukseen syksyllä - tai sitten en. Bloggailu jatkukoon. Kiitos kannustuksesta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...