iltasella värit eivät pääse oikeuksiinsa |
Käytän tässä pippurina pippuria, joka ei ole pippuri ollenkaan, Kolumbuksen aikanaan Eurooppaan tuomaa maustepippuria. Se sopii mielestäni erinomaisesti kanttarellin ja lehtikaalin pehmeänpyöreisiin makuihin. Toki voi reseptissä käyttää muitakin pippureita oman maun mukaan.
Muhennoksen voi jättää kokonaan ilman kermaakin. Meillä perhe on vain vastaanottavaisempi kerman kera, siksi meillä se on mukana.
ihanaa väriloistoa pannulla |
1 l kanttarelleja hienonnettuna
150 g lehtikaalia hienonnettuna
3 dl kermaa
0,5 purjoa siivuina
0,5 dl persiljaa silputtuna
suolaa ja ainakin 1 tl jauhettua maustepippuria
Kuullota lehtikaalia rasvassa muutama minuutti. Kumoa kulhoon odottamaan. Kuullota kanttarelleja ja purjoa rasvassa muutama minuutti. Lisää lehtikaali ja kerma pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua kannen alla 10 minuuttia.
Kaalin ystävänä totean,että loistava ohje tuo kanttarellin ja lehtikaalin yhdistelmä. Kasvattelen ensimmäistä kesää lehtikaaleja ja ne voivat isosti ja runsaasti! Ihana voimatuote.
VastaaPoistaKiitos Päivi!
PoistaMinäkin rakastan kaaleja. Lehtikaali on huikean hyvää ja ravitsevaa! Olen vihreä kateudesta, että sinulla on lehtikaalia kasvamassa. Olen ollut tuskastunut pihan ötököihin, jotka herkuttelevat minun herkuillani, joten tällä hetkellä ei kasva lehtiherkkuja. Paitsi salaattia. Innostuinkin sinun onnistumisestasi niin, että ehkäpä voisin koittaa lehtikaalia ensi kesänä.