lauantai 15. syyskuuta 2012

Sienisuola: suppilovahverosuola


Sienisuola on helppo tapa maustaa ruokiin sienten hienoa aromia. Olen huomannut, että kuivattuja sieniä tulee käytettyä vain tuoreiden sienten tapaan (niiden turvottua vedessä) kuten kastikkeisiin, keittoihin, patoihin, piirakoihin ja pihveihin. Tiedän, että kuivattuja sieniä voi murentaa ruokiin mausteeksi, mutten ole sitä tehnyt.  Valmis jauhe on vaivaton ottaa esille, se on maukasta ja sitä tulee käytettyä.

Idean reseptiin, jos tätä surautusta reseptiksi voi kutsua, ammensin mainosta TLT - The Little Things -blogista. Blogissa myös vinkataan, että sienisuola sopii mausteeksi mm. pihville, sienikeittoon (syventämään makua) ja paahdetulle broilerille.

Sienisuolaa valmistettaessa kannattaa huomioda, että kaikkien ainesten tulee olla ehdottoman kuivia, muutoin sienisuola pilaantuu.

Suppilovahverosuola

0,5 dl karkeaa merisuolaa
50 g   kuivattuja suppilovahveroita
(1 rkl   kuivattua lipstikkaa)

Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Laita kansi päälle ja anna koneen hienontaa aineksista hienoa sienisuolajauhetta. Kumoa suppilovahverosuola tiiviiseen, kannelliseen purkkiin. Säilytä valolta suojattuna enintään huoneenlämmössä.

6 kommenttia:

 1. Tämähän on aivan loistava idea! Pitääkin tehdä. Minulla oli suunnitelmissa tehdä sienilientä, mutta se kaatui huonoon sienivuoteen, tosin tämähän on vielä simppelimpi tapa saada lähestulkoon sama lopputulos. Kiitos hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. Muiltahan minäkin tämän olen lainannut. Antaa hyvän kiertää ;)

   Poista
 2. Nerokkaan yksinkertaista, tätä teen! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. On kiva, että kuivattuja sieniä tulee käytettyä mausteena.

   Poista
 3. Kiitokset tästä vinkistä! Loistava idea! Suolaa on jo tullut tehtyä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä käyttökelpoisia vinkkejä pitääkin jakaa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...