torstai 12. marraskuuta 2015

Meksikolainen broileri

Tuotetestaus

Tacomaustetut broilerin fileet siipiluulla ovat meheviä ja hyviä! Fileet ovat tyylikkäitä, lihaisia ja sopivat vaativaampaankin ruokapöytään tarjolle. Jo ruokaa syödessäni ajattelin, että tämä resepti on pakko jakaa blogissa, niin ihanaa se oli.

Olen tekemässä yhteistyöpostausta toisesta Jyväbroilerin tuotteesta parin viikon sisällä. Sain samassa lähetyksessä kokeiltavaksi broilerin fileitä siipiluulla. Sellaisia fileitä, joissa on mehevä liha ja söpö siipiluu. Ajattelin käyttää fileet heti, etteivät ne turhaan kylmiössä vanhene. Voi jestas – spontaanisti luotu resepti olikin niin hyvä, että se piti laittaa tänne blogiinkin. Siipiluullisten fileiden hauskuutta on myös se, että ne ovat näyttävän näköisiä.

Meillä tykätään hyvin paljon meksikolaisesta ruoasta, joten makumaailma tähän ruokaan tulee sieltä. Broilerin olen maustanut mausteöljyllä, jossa on muiden muassa itse tekemääni tacomaustetta, joka on hyvin monikäyttöistä. Blogistani löytyy lukuisia esimerkkejä tacomausteen käyttämiseen. Olen liittänyt tacomausteen reseptin alimmaiseksi, ettei sen takia tarvitse surffailla sivulta toiselle. Nimesin tämän ruoan meksikolaiseksi kanaksi mausteseoksen takia. Tämä ei ole autenttinen meksikolainen resepti, vaan ihan oma luomus meksikolaisittain maustaen.

Lihalämpömittari on kätevä määrittämään, että broileri on kypsää. Kun broilerin sisälämpötila on 75 astetta, se on kypsää ja silti ihanan mehukasta. Jos et omaa lämpömittaria, kypsyyden voi todeta pistämällä lihaa cocktailtikulla. Kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, broileri on kypsä.

myös syvä uunipelti ja ritilät sen päällä toimivat 

Meksikolainen broileri

6:lle

6 kpl broilerin filettä siipiluulla (noin 1,3 kg)

mausteöljy:
0,5 dl öljyä
1 rkl   tacomaustetta
1 tl     suolaa
0,5 tl  mustapippuria rouhittuna

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Sekoita mausteöljy. Kuivaa fileiden pinta talouspaperilla. Sudi mausteöljyä fileiden pintaan.

Asettele fileet uuniritilälle ja laita uuniin pelti sen alle tai käytä ritilävuokaa.  Työnnä lihalämpömittari yhden fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä fileitä 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes niiden sisälämpötila on 75 astetta tai toteat kypsyyden pistämällä cocktailtikulla filettä ja ulos tuleva neste on kirkasta. Voit myös paistaa fileiden pintaan kullankeltaisen pinnan ennen uunissa kypsentämistä. Anna fileiden vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.


Tacomauste


3 rkl chilijauhetta tai 1,5 rkl tulista chilijauhetta
3 rkl juustokuminaa
2 rkl savustettua paprikajauhetta tai paprikajauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua meiramia
2 tl   cayennepippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita mausteseos ilmatiiviiseen purkkiin ja säilytä auringolta suojattuna.

Käytä pintamausteena lihalle, kanalle, kalalle tai kasviksille. Käytössä tarvitsest noin 1 tl /100 g jauhettua lihaa. Kastikkeisiin maun mukaan.*****


Broilerin fileet siipiluulla tarjosi JyväbroilerEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...