Kastike sopii erinomaisesti paistetun, halstratun ja lämminsavukalan kanssa. Teen kastiketta ainakin aina jouluisin ja juhannuksena savukalan miellyttäväksi seuralaiseksi. Vaikka kastikkeessa onkin valtava määrä mausteita, se ei ole voimakkaan makuinen vaan pehmeän maistuva, viinikielellä (?) notkeahko. Voihan kastikkeeseen käyttää tuoreita yrttejä kuten tilliä, mutta se on varmaa, että alkuperäinen resepti ei sisältänyt muuta tuoretta kasvista kuin valkosipulin. Kastike on hyvää myös lämpimien kasvisten kera tai tuoreiden kasvisten dippailuun.
Herkkukastike
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl kuivattua tilliä
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl curryjauhetta
0,5 tl korianterijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
hyppysellinen Sukrinia tai sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti