torstai 9. helmikuuta 2012

Herkkukastike kalalle ja kasviksille


Sain reseptin aikoinaan veljeni anopilta ja se on matkan varrella vähän muovautunut (en näemmä osaa olla muovaamatta mitään reseptiä). En edes enää muista oliko kastikkeen nimi alunperin herkkukastike vai onko se tullut siihen myös ajan saatossa. No, tämä on sellainen klassikkokastike, joka on meillä ollut reilusti yli kymmenen vuoden ajan ahkerassa käytössä.

Kastike sopii erinomaisesti paistetun, halstratun ja lämminsavukalan kanssa. Teen kastiketta ainakin aina jouluisin ja juhannuksena savukalan miellyttäväksi seuralaiseksi. Vaikka kastikkeessa onkin valtava määrä mausteita, se ei ole voimakkaan makuinen vaan pehmeän maistuva, viinikielellä (?) notkeahko. Voihan kastikkeeseen käyttää tuoreita yrttejä kuten tilliä, mutta se on varmaa, että alkuperäinen resepti ei sisältänyt muuta tuoretta kasvista kuin valkosipulin. Kastike on hyvää myös lämpimien kasvisten kera tai tuoreiden kasvisten dippailuun.


Herkkukastike

2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl kuivattua tilliä
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl curryjauhetta
0,5 tl korianterijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
hyppysellinen Sukrinia tai sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...