tiistai 14. elokuuta 2012

Aurajuustolla täytetyt grillatut suippopaprikat


Kesällä nautiskelimme ihanasta saaristostamme. Kävimme myös ensimmäistä kertaa Högsåran saarella Kemiössä. Siellä sijaitsee kahvila-ravintola Farmors Café, josta olin kuullut ja lukenut paljon hyvää. Nautimme huikean herkullisen aterian jälkiruokakkuineen (nyt oli pakko maistaa maankuuluja makuja). Ystäväperheen tytär oli erityisen viehättynyt leikkihevoseen, jonka päällä sai "ratsastella". Ravintola on ehdottomasti suositeltava kesäkohde! Saari itsessään on yhtä kaunista idylliä; kauniita, vanhoja, hyvin hoidettuja taloja, lehmiä, lampaita ja tunnelma on suoraan Carl Larssonin tauluista.

Samaisella retkellä tutustuin mukavaan ihmiseen ja keskustelu meni jossain vaiheessa - yllättäin - ruokaan. Hanna kertoi oman kesägrillausvinkin: Hannan aurajuustolla täytetyt suippopaprikat. Vau! Ihanan yksinkertaista, mutta niin hyvää! Meillä lapsetkin pitävät näistä.

Grillausaika on pitkähkö, joten tämä "lämmin kasvislisuke" täytyy laittaa kypsymään heti grillausta aloittaessa. Kun paprikat kypsyvät, ne muuttuvat notkeiksi, jolloin niitä pitää siirrellä kärsivällisen varovaisesti. Voit ohjeesta poiketen grillata paprikat pitäen ne koko ajan grillin ylähyllyllä. Tällöin pekoni pysyy vaaleampana.


Aurajuustolla täytetyt grillatut suippopaprikat
4:lle

2           suippopaprikaa
100 g    Aurajuustoa
8 siivua pekonia

Pese ja halkaise paprikat pituussuunnassa, kannat voit jättää koristeeksi. Poista siemenet. Leikkaa juustosta paprikan sisään palasia tai levittele niihin Auramurua. Kieritä varovaisesti kaksi pekonisiivua yhden paprikapuolikkaan ympärille.

Grillaa alkuun grillin alatasolla, mielellään ei ritilän päällä vaan grillausalustalla tai vastaavalla. Kypsyvä ja kypsä paprika on jonkin verran letkeä olemukseltaan, joten sitä on hieman haastava nostella. Kun pekoni on saanut väriä, siirrä paprikat ylemmäksi (nyt pärjää jo ylätason ritilällä, mutta varovaisesti) ja anna niiden kypsyä rauhassa ja juuston sulaa.

Nam, nam!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Mulla ei ole mahdollisuutta grillata, mitenhän toimii uunissa kypsytys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvää on ja toimii myös uunissa. Hyvä, kun otit asian puheeksi! Unohdin mainita tuossa johdantotekstissä, että näitä täytettyjä suippopaprikoita voi paistaa myös uunissa.

   Laita täytetyt suippopaprikat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa, kunnes juusto sulaa, pekoni ja paprika paistuvat kypsiksi. Ajasta en ole ihan varma, mutta veikkaisin 15-30 minuuttia.

   Poista
 2. Nam, paprika ja aurajuusto on mun iki suosikkeja yhdessä ja erikseen mutta että pekonia ! Näiden täytyy olla taivaallisia, seuraavaksi kietaisenkin paprikoihini vielä pekonit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih!

   Vähän mietin voinko laittaa avainsanaksi kasvisruokaa, kun pekonia on mukana. Päädyin siihen kuitenkin, koska kasvikset ovat pääasia ja pekoni vain mausteena, jonka halutessaan voi jättää pois.

   Poista
 3. Pekonista tulee tämän tytön makuun parhainta uunissa :P Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään! Samalla saa halutessaan tällä reseptillä täytettyjä paprikoita ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...