lauantai 4. elokuuta 2012

Grillattu, marinoitu kesäkurpitsa


Kesäkurpitsa rocks! Kesän lämmin grilliherkku - maukkaat marinoidut kesäkurpitsat grillistä! Toki kesäkurpitsa on helppo ja erinomainen lisuke grilliin ihan sellaisenaankin, mutta raikas maninointi antaa ripauksen lisää. Kesäkurpitsasta on ihanan moneksi.

Viime kesänä postasin yhden omista suosikkiresepteistäni marinoidut kesäkurpitsat. Ne grillataan ensin ja marinoidaan sen jälkeen. Ne tarjoillaan kylmänä lisukkeena ja ovat valtaisan hyviä. Grillatut marinoidut kesäkurpitsat taas marinoidaan ennen grillausta ja nautitaan lämpöisinä. Niin, ja nekin on ihania :)

Ylijäävä marinadi kannattaa ottaa talteen. Jos nimittäin kesäkurpitsaa sattuisi jäämään yli, marinadin voi kaataa kesäkurpitsan päälle ja herkutella seuraavana päivänä ihanista kylmistä herkkupaloista. Kylmää marinoitua kesäkurpitsaa voi nauttia mm. pääruoan lisukkeena, leivällä, salaatissa ja munakkaassa.

Melkein unohdin tärkeimmän: kiitos kaikille lukijoille! Toissapäivänä blogi ylitti 100 000 näyttökertaa. Tuntuu valtavan hienolta, että moni on löytänyt tiensä Hiidenuhman keittiöön ja piipahtanut vieläpä uudelleen. Kiitos vielä kerran! Tässä onnellisuuden huumassa todettakoon myös se, että tämä reseptipostaukseni onkin 200 luomukseni Hiidenuhman keittiössä -blogissa.


Grillattu, marinoitu kesäkurpitsa

1-2 kesäkurpitsaa siivutettuina 1 cm paksuisiksi viipaleiksi

marinadi:
1 dl  oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl basilikaa tai persiljaa silputtuna
1 rkl salviaa tai timjamia silputtuna
1      valkosipulinkynsi hienonnettuna
(0,25 tl punaista chilirouhetta)
suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet. Pyörittele kesäkurpitsoja huolella, jotta marinadia leviää kaikkiin siivuihin. Anna maustua vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli. Grillaa kypsiksi.

6 kommenttia:

  1. Onko otsikossa pieni virhe? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, joo. Tuota, korjasin otsikon. Kiitos, kun huomasitte.

      Näköjään kiireellä kun kirjoittelee, kasviksetkin menevät sekaisin. Tosin, tällä samalla reseptillä voi marioida muitakin kasviksia, kuten vahingossa mainitsemani munakoison.

      Teen tässä lähiainkoina kyllä munakoisostakin murkinaa, joten senpä takia seki pyörii mielessä ;)

      Poista
    2. Munakoiso onkin aivan loistava vihannes. Eli odotan innolla mitä kivaa siitä keksit.

      Poista
    3. Hih, kesäreissuilta New Yorkiin tuon makumuistoja: munakoisosta yhden ja pavuista toisen ;)

      Poista
  2. Onnea suurelle kävijämäärälle! Minäkin muuten huomasin että otsikossa oli hieman eri kasvis kuin itse ohjeessa....Marinoidut kesäkurpitsat ovat namia;itsekin teen usein ,tosin hieman eri tavoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yaelian, kiitos!

      Melkoisen hämmentävää huomata, miten ihmeellisen paljon kävijöitä onkaan ollut.

      Ja jeps, kesäkurpitsat ovat järisyttävän namia ja ihanan monipuolisia ruoanlaittoon.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...