torstai 2. elokuuta 2012

Kesäkurpitsa-halloumilättyset lime-yrttiranskankermalla


Kesä ja kesäkurpitsa ovat ihania. Selailin eilen uusimman Yhteishyvän ruokaliitteen hyvä Ruoka. Sieltä bongasin kesäkurpitsa-halloumipihvien reseptin, jota oli heti kokeiltava. Minun kokatessani se muovautui lättysiksi.  Poikaseni huomautti, että lättyseni näyttävät ihan pinaattiletuilta. Ulkonäkö hämää, sillä maku oli ihan erilainen, mutta yhtälailla maukas :)

Lättysten kera sopii mielestäni raikas soosi, jonka sekoittelin ranskankermaan. Lime-yrttiranskankerma sopii hyvin myös dippailuun taikka levitteeksi.

Lättysiin voi käyttää kaikenlaisia maukkaita juustoja kuten sinihomejuustoa, fetaa, vuohenjuustoa, cheddaria ja parmesaania raasteena tai muruna. Lättyset on helppo tehdä, ja paistamisessa haasteellisin on pehmeähkön lättysen kääntäminen.  Lättysten kypsyessä kääntelin reunoja hieman sisään helpottamaan niiden kääntämistä.


Kesäkurpitsa-halloumilättyset

n. 0,5 l       kesäkurpitsaa karkeana raasteena
150-200 g halloumia karkeana raasteena
0,5 dl        basilikaa hienonnettuna
0,5 dl        ruohosipulia hienonnettuna
1               kananmuna
mustapippuria (suolaa tarvittaessa)

Sekoita raasteet ja yrtit keskenään. Ropsauta joukkoon hieman mustapippuria. Tarkista maku. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.

Lämmitä rasva lettupannulla. Nostele ruokalusikalla taikinasta isohkoja kekoja pannulle, taputtele keot lusikalla tasaisiksi lätyiksi. Paista lättyset kauniin ruskeiksi molemmin puolin.


Lime-yrttiranskankerma

150 g ranskankermaa
2 rkl   limenmehua
1        valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 dl basilikaa silputtuna
0,5 dl ruohosipulia silputtuna
ripaus mustapippuria ja vielä vähemmän suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa pienen hetken.

7 kommenttia:

  1. Nuo lettuset vaikuttavat tosi herkulliselta. Halloumi sopii varmaan erittäin hyvin. Jos vaikka kokeilisi tätä jo viikonloppuna :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kirppu :)

    Hyvää oli. Meiltä jäi kolme lettusta eilisestä ja maistelin niitä kylmänä kastikkeen kanssa ja ne maistuivat myös näin herkullisilta ;)

    VastaaPoista
  3. Kokeilin tätä viime viikonloppuna aurajuustolla, todella hyvää oli.

    Tuo kääntäminen tosiaan oli melko hankalaa :D Ja mulla ei ole edes lettupannua että ihan tavallisella mentiin. Mietin että itketitkö kesistä ennen raastamista ? Mä en ja ajattelin jäkeenpäin josko se seos olisi sitten vähemmän vetistä jos ne itkettää. Silloin kanamuna ehkä pitäisi massan paremmin koossa ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistuivat :)

      En itkettänyt lettusia. Olen miettinyt, että taikinaan voisi lisätä 1 tl psylliumia tanakoittamaan taikinaa ja nappaamaan kesiksen kosteutta. Psyllium pitää sekoittaa taikinaan rivakasti vaivaten ja antaa taikinan turvota vajaa 10 minuuttia ennen paistamista.

      Poista
    2. Totta, psylliumilla kokeilen ensi kerralla :)

      Poista
  4. Koitin tavallisella teflonpannulla näitä ja ei oikein meinannut onnistua - alkuun eivät millään meinanneet kypsyä ja lopulta piti paistaa aika karsinogeenisen tummaksi, että sai jotenkin edes pysymään kasassa. Olisiko pannulla näin iso merkitys? Itse taikina oli kyllä hyvää, käytän loput piirakkatäytteenä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...