perjantai 18. tammikuuta 2013

Tomaattinen kiinankaali-kanakeitto


Ihanan täyteläisen makuinen ja lämmittävä kanakeitto talven pakkasiin. Keitossa on niin runsaasti kasviksia, että tyttöseni kysyi minulta tutkaillessaan silppuamistouhujani, että meinaatkos äiti saada nuo kaikki mahtumaan yhteen keittoon? Kyllä, keittoa on iso annos. Siitä riittää meidän nelihenkisessä perheessä kahdelle aterialle. Se ei haittaa, koska keitto on niin herkullista, että sitä tekee mieli syödä seuraavanakin päivänä.

Makua ja potkua keitossa on huimasti. Käytin itse vain puolikkaan chilin, jotta keitto maistuisi myös lapsilleni - myönnettäköön, että pienemmille lapsukaisille keitto on liian tulista (kannattaa jättää chili ja cayennepippuri sekä vähentää valkosipulia). Meillä lapset söivät keittoa ahnaasti, he ovat tottuneet maustettuihin ruokiin. Tyttöseni kehui keittoa sanoen nautinnollisesti: "Nami, nami!" Televisiomainosta vääntäen: hyvä ruoka, kokillakin parempi mieli ;)


Tomaattinen kiinankaali-kanakeitto

400 g broileria paloiteltuna tai broilerin jauhelihaa
300-400 g kiinankaalia suilkaloituna (kiinankaalin puolikas)
400 g tomaattimurskaa
1 l      vettä
2        valkosipulinkynttä hienonnettuina
1        porkkana paloiteltuna esim. tikuiksi
1        sipuli silputtuna
0,5-1  punainen chili hienonnettuna
1        paprika paloiteltuna
10 cm purjoa renkaina
125 g sulatejuustoa paloiteltuna tai nokareina
1 tl     korianterijauhetta
1 tl     paprikajauhetta
1 mm cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria

lisäksi:
1 dl   korianteria, basilikaa tai persiljaa silppuna

Kuullota pannulla sipulia, lisää joukkoon valkosipuli, porkkana ja chili. Käänetele kasviksia muutaman kerran ja siirrä ne kattilaan. Kaada niiden päälle tomaattimurska ja kylmä vesi. Laita ne kannen alle kiehumaan.

Paista broileria, kunnes se on pinnalta kypsää tai jauheliha on pientä murua. Lisää jauhelihan joukkoon korianteri-, paprikajauhe ja cayennepippuri. Pyöräyttele lihoja siten, että mausteet sekoittuvat tasaisesti niiden joukkoon. Samalla mausteiden aromit vahvistuvat. Kumoa maustettu broileri kiehuvaan keittoon.

Lisää keittoon kiinankaali, paprika ja purjo. Rouhi joukkoon mustapippuria. Anna keiton kiehua 10 minuuttia. Lisää keittoon sulatejuusto ja sekoittele se keiton joukkoon. Kun sulatejuusto on sulanut, tarkista keiton maku ja lisää maun mukaan suolaa. Hetkeä ennen tarjoamista lisää keittoon korianteri.




8 kommenttia:

  1. Selailin keitto-ohjeita ja löysin tämän. Kuulostaa erinomaiselta, kokeilen ensisijassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta :)

      Minulla on keittokausi meneillään, lieneekö pakkasen ansiota ;)

      Poista
  2. Tällaiset mausteiset, lämmittävät keitot ovat kaikkein parasta pakkasruokaa.:) Kookosliemistä kanakeittoa keitin itsekin juuri alkuviikolla ison kattilallisen. Täytyypä tehdä seuraavalla kerralla tällainen tomaattipohjainen. Eikä sulatejuustokaan hassumpi lisä ole.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookomaidosta tulee ihanaa kanakeittoa myös. Sitä meillä taasen seuraavalla kerralla.

      Pidin tomaattisesta mausta ja sulatejuusto hieman pehmensi makuja. Voihan tuon sulatejuuston vaihtaa kermaankin halutessaan.

      Hauska kuulla, että niin monella on keitot mielessä nyt kylmillä keleillä :)

      Poista
  3. Hyvältä kuulostava lämmittävä keitto ja varmaan hyvää myös ilman kanaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti toimii ilman kanaa. Voi jättää vain pois tai vaihtaa linsseihin, papuihin, soijarouheeseen tai kovaan tofuun. Niin ja maut ovat keitossa ihanan lämmittäviä olipa kanaa tai ei ;)

      Poista
  4. erinomaista, erinomaista... jää vakiohjeisiini. kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Kuulostaa, että olet ehtinyt kokeillakin ;)

      Meillä tykättiin keitosta kovasti - nyt, kun avasin tämän sivun vastatakseni sinulle, vesi herahti jälleen kielelle :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...