torstai 13. kesäkuuta 2013

Vuohenjuusto-kesäkurpitsalaatikko



Vuohenjuusto-kesäkurpitsalaatikko on kesäisen hauska kasvislisuke ruoalle.  Toki tästä laatikkoruoasta saa vuohenjuusto-kesäkurpitsapaistoksen vaihtamalla munamaidon tuhtiin kermaan. Vuohenjuusto ja kesäkurpitsa sopivat mukavasti yhteen, mutta vuohenjuuston voi halutessaan vaihtaa niin homejuustoksi kuin mozzarellaksi.

Ripottelin omassa kesäkurpitsalaatikossani puolet vuohenjuustosta pinnalle, mutta muutin ajatusta reseptiin ja siinä kaikki juusto rouhitaan kasvisten väliin. Mielestäni vuohenjuusto pääsi pinnalla suotta kuivahtamaan. Mehevänä se säilyy paistoksen sisällä.

Lipstikka sopii kesäkurpitsan kanssa oivasti. Käytän lipstikkaa suhteellisen paljon kokkailussa, koska minulla kasvaa kotona ja mökillä isot lipstikkapuskat. Se on kesän sesonkiyrtti, jota tietenkin kuivatan ja käytän siten myös talvella :) Jos lipstikka ei maistu, voi sen vaihtaa persiljaan tai ihanaan timjamiin. Kuullottaessa sipulia, valkosipulia ja lipstikkaa keittiöön lehahti huikean huumaava tuoksu. Jos ei muuten, niin edes siksi tätä ruokaa kannattaa valmistaa ;)

Vuohenjuusto-kesäkurpitsalaatikko

2        kesäkurpitsaa siivutettuina
1        sipuli hienonnettuna
2        valkosipulinkynttä hienonnettuina
100 g vuohenjuustoa (kuoretonta)
0,5 dl lipstikkaa, persiljaa tai timjamia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

kermainen munamaito:
2 dl maitoa
1 dl kermaa
2     kananmunaa

Kuullota sipuli pannulla. Lisää joukkoon valkosipuli ja lipstikka. Kääntele pannulla muutaman kerran. Laita sipuliseos hetkeksi lautaselle odottamaan. Lämmitä pannulla lisää rasvaa ja kuullota kevyesti ensin puolet kesäkurpitsan siivuista. Laita kuullotetut siivut kulhoon odottamaan ja kuullota loput kesäkurpitsasta. Sekoita korkealaitaisessa pannussa sipuli ja kesäkurpitsa.  Mausta kasvikset: rouhi joukkoon mustapippuria ja ripottele suolaa. Laita kansi päälle ja anna kypsyä 10 minuuttia, välillä kasvisseosta käännellen.

Kumoa pannulta puolet kesäkurpitsa-sipuliseoksesta voideltuun uunivuokaan. Murustele vuohenjuusto kasvisten päälle. Levitä paistoksen päälle loput kesäkurpitsa-sipuliseoksesta. Sekoita kulhossa maito, kerma ja kananmunat haarukalla sekaisin. Kaada munamaito paistoksen päälle. Mausta paistoksen pinta vielä mustapippirilla ja suolalla.

Paista vuohenjuusto-kesäkurpitsalaatikkoa 200 asteessa noin puoli tuntia.

6 kommenttia:

  1. Ihanat ainekset tuossa laatikossa;etenkin vuohenjuusto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppeli laatikkoruoka ;) Ja ihan samaa mieltä kanssasi vuohenjuuston ihanuudesta :D

      Poista
  2. Tämä meni heti kokeiluun, ja tuli tosi hyvää! Laitoin kermaa munamaidon tilalle, ja käytin fetajuustoa. Ai nam nam....laitankin seuraavaksi juhannuspöytään graavilohen seuraksi! Sulla on muutenkin ihania reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja ihanista kommenteista ja vielä kehuistakin :)

      Juu, kermalla saa ihanan täyteläisen kesispaistoksen. Kiva myöskin kuulla ihan toteutuneiden kokeilujen onnistumisia, varsinkin kun on tyytyväinen tulokseen.

      Hyvä idea tarjota kalan kanssa. Meillä savustetaan juhannuksena lohta ja tämähän sopisi myös sen seuraksi.

      Poista
  3. Nam! Kesäkurpitsa on sesonkiaikaan niin hyvää!
    Olen monesti kesäisin tehnyt kesäkurpitsa-, tomaatti- ja vuohenjuustoviipelaista paistosta ilman munamaitoa. Tällaiset ovat tosi kivoja lisukeruokia buffetpöydässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista aineksistahan saa ihan mielettömän kauniin paistoksen. Niin ja herkullisen. Kesis on hyvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...