maanantai 21. lokakuuta 2013

Munakasmuffinsit


Muffinssimunakkaat ovat suloisia pikkumunakkaita, joita on helppo laittaa tarjolla ja vielä helpompi poimia lautaselle. Niitä voi tarjota aamupalalla, brunssilla ja jopa noutopöydän herkkuna.

Innostuin lasten syyslomalla paistelemaan perheelleni brussille munakasmufinsseja, löydettyäni tämän hauskan idean Ryskadockor-blogista. Minulle uutta reseptissä oli majonneesin käyttäminen "nesteenä". majoneesin voi toki vaihtaa perinteisempään veteen, maitoon tai kermaan. Tosin jos itse tehty majoneesi uhkaa vanhentua, munakas onkin yksi vaivaton tapa käyttää se pois. Munakasmuffinssien täytteitä voi vaihdella täysin mielensä ja jääkapin sisällön mukaan. Itse asiassa munakas onkin oiva tapa käyttää pois edellisillan ruoan tähteitä. Minulla oli makoisia palvikyljyksiä, joista siivosin lihat talteen munakkaita varten. Koristelin munakkaat kirsikkatomaatin puolikkailla, mutta munakkaaseen olisi sopinut myös paprika.


Munakasmuffunssit
12 kpl

8        kananmunaa
1 dl    majoneesia, kermaa tai vettä
2 dl    juustoraastetta
170 g palvilihaa tai kypsäksi paistettua pekonia pieniksi paloiksi pilkottuna
0,5 dl ruohosipulia, lipstikkaa tai timjamia
1 tl     leivinjauhetta (ei välttämätön)
6        kirsikkatomaattia halkaistuina
suolaa ja mustapippuria

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne kevysti rikki. Sekoita joukkoon majoneesi, juusto, ruohosipuli ja leivinjauhe. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa munakastaikina 12 voideltuun silikoniseen muffinssivuokaan tai kaksinkertaisiin paperisiin muffinssivuokiin. Laita jokaisen munakkaan päälle kirsikkatomaatin puolikas. Paista munakasmuffinsseja 200 asteessa 20–25 minuuttia.


Muita munakkaita:

tattimunakas
persialainen kukkakaalimunakas
kreikkalaiset kananmunat grillaten
uunimunakas porolla ja sienillä (vastaava kuin munakasmuffinssit, mutta paistettu annosvuoissa)
feta-pinaattiuunimunakas
tonnikalamunakas
karavaanimunakas





18 kommenttia:

  1. Eipä ole tullu mieleen tehdä munakasta muffinivuokiin, Kiitti vinkistä ... jälleen ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anne :)

    Lainattu juttuhan tämä on, mutta juu, minustakin munakasta muffinsseina on hauska idea.

    VastaaPoista
  3. Munakasmuffinit ovat ihania,teen niitä usein ja mullakin taitaa olla blogissa niille ohje.En olekaan vähään aikaan tehnyt,joten postauksesi sai taas minut himoitsemaan sellaisia;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jesh! Hauska ajatella, että saan kaltaisesi kokkikonkarin himoitsemaan ;)

      Poista
  4. Päädyin tänne sattumalta - ihana blogi! Ja taidan tunnistaa blogistinkin , joka on niinikään aivan ihana ihminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle :D

      Ihan punastun, kun näin nätisti kehut. Tuosta anonyymistä en sinua ihan osaa tunnistaa ;)

      Poista
  5. Nämä ovat kyllä käteviä, ja kirsikkatomaatti näyttää kivalta. :) Lueskelen itsekin Ryskadockoria ja siellä on kyllä paljon kaikkea mielenkiintoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siiri :)

      Minä vasta löysin Ryskadockorin, mutta se vaikuttaa todella mukavalta blogilta.

      Poista
  6. Ah, kuinka onkaan kauniita. Näitä kyllä teen ensi sijassa.

    VastaaPoista
  7. Ihana idea aamiaispöytään. Kiitos vinkistä, nämä näyttävät tosi herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Martina :)

      Nämä olivat oikein maukkaita. Meillä myös lapset innostuivat niiden ulkonäöstä.

      Poista
  8. Tosi ihana idea, on paljon fiinimpi tarjottava tällä tavalla vaikkapa brunssilla tai viikonloppuna ihan muuten vaan perheen kerken :) Piti heti korvamerkitä tämä ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mausteinen Manteli :)

      Hih, fiini tarjottava:D No, joo. Onhan se kiva, kun nämä muffinssimunakkaat ovat näppärän kokoisia tarjottavaksi brunssilla – ehkä tarjoan jollain piknikillä sitten ensi kesänä.

      Poista
  9. Hyvää oli aamupalalla, säästin lapsille vielä välipalaksi kylmänä syötäväksi. Laitoin sienisilppua lihan sijasta tällä kertaa, kun lihaa ei sattunut jääkaapissa olemaan. Kaikki meni kaupaksi!! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Paistetut tai kevyesti kuullotetut sienet sopivat erinomaisesti munakkaaseen. Kiva, kun kerroit!

      Poista
  10. Näitä huomenna suolaisen piirakan sijaan kokoukseen, johon tulee pari gluteenitonta ja yksi viljaton osallistuja. Sopii kaikille, eikä ole turhia hiilareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että otat huomioon gluteenittoman ja viljattoman ruokavalion. Eikös ole ihanan helppoa ja kaiken lisäksi hyvää pikkusuolaisia meille kaikille!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...