tiistai 25. marraskuuta 2014

Omena-avokadosalsa ja limesiikaa


Maailman ihanin ja raikkain salsa saadan yhdistämällä omena ja avokado. Kerrassaan ihanaa! Minun oli pakko tehdä tätä salsaa kahtena päivänä peräkkäin, koska se oli niin hyvää. Suorastaan törkeän hyvää. Kun tein sitä toista kertaa, tein vähän isomman annoksen, jotta pystyin myöhemmin illalla syömään lusikalla pelkkää salsaa iltapalaksi.

Kuten edellisestä postauksestani avokadoranskalaisista ja tästä salsasta voi huomata, että minulla on avokadobuumi ja olen selaillut kaikeinlaisia avokadoreseptejä. Tämä resepti on alkuperäiseltä nimeltään (vihreä) omena-guacamole, Green Apple Guacamole.  Nimesin oman reseptini omena-avokadosalsaksi, koska se on mielestäni enemmän salsa kuin guacamole. Avokado-kurkkusalaatti on vastaavanlainen herkullinen salsa. Avokadosta olen lisäksi tehnyt erilaisia tahnoja, smoothieta, avokadojogurttia ja täyttänyt avokadoja. Niin ja niitä guacamolereseptejä löytyy muun muassa Hiidenuhman keittiön perinteinen guacamole ja tomaattinen guacamole.

Omena-avokadosalsan kanssa sopii kaikenlainen meksikolainen ruoka. Tai toisin päin, salsa sopii melko lailla kaiken meksikolaisen ruoan kanssa. Tällä kertaa paistoin meille siiasta limellä maustettuja fileitä. Ne ovat jo sinällään herkullisia. Salsan kanssa ne ovat erinomaisen herkullisia. Ihanaa, että yksinkertaisista aineksista saa näin hyvää ruokaa!


Omena-avokadosalsa

4:lle

2        avokadoa
2        omenaa kuorittuina ja kuutioituina
1        pieni punainen sipuli silputtuna
2 tl     chiliä hiennonnettuna, esimerkiksi jalapenoa
0,5 dl korianteria hienonnettuna
2 rkl   limenmehua
0,5 tl  suolaa
mustapippuria

Halkaise avokado, poista siitä siemen ja kuutioi hedelmänliha. Sekoita kulhossa avokado, omena, sipuli, chili, korianteri, limenmehu ja suola. Mausta ropauksella mustapippuria. Tarkista maku.


Limesiika

4       nahatonta siikafilettä
4 tl    limenmehua
1 rkl limenkuorta raastettuna
suolaa ja pippuria

Ripottele siikafileiden päälle limenmehua. Hiero fileiden pintaan limenkuoriraastetta. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Paista fileet pannulla molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa omena-avokadosalsan kera.

10 kommenttia:

  1. Aah, kuulostaa juuri ihanan raikkaalta, mutta täyteläiseltä! Meillä on kalastuksessa välikausi, mutta jospa jäät kehittyisivät tänäkin talvena ja pääsisi kalaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja!

      Tämä salsa sopii mainiosti myös kasvis- tai liharuokien kera, joten kalastaminen ei ole välttämätöntä, vaikkakin mukavaa puuhaa.

      Poista
  2. Ihana kalaruoka taas lisukkeineen:) Aina alkaa täällä käydessä mieli syödä kalaa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael!

      Meillä on tosiaan syöty kalaa melko paljon. Jouluna kalaa syödään myös paljon. Kala on niin hyvää!

      Poista
  3. Kiitos taas ihanasta ohjeestasi. Tänään on tehtävä tuollainen kalaruoka. Vesi herahti kielelleni heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kiva kun tykkäät! Olin itsekin yllättynyt miten erityisen hyvää tämä olikaan.

      Poista
  4. Omena-avokadosalsaa pitää kyllä kokeilla! Herkullisen kuulloista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena-avokadosalsasta tuli ensi kerrasta suosikkini. Kokeile ja nauti!

      Poista
    2. Näin tuli tehtyä. ;) Salsa pääsi meidän jouluiselle kalaillallisellemme ja oli kyllä hyvää. :)

      http://ssiiri.wordpress.com/2014/12/19/hei-me-graavataan/

      Poista
    3. Ihana kuulla!

      Salsa sopii raikkautensa puolesta kalapöydän kasvislisukkeena.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...