torstai 1. syyskuuta 2011

Suklaakeksit

Vihdoinkin onnistuin! Olen silloin tällöin yrittänyt leipoa vhh-keksejä. Ensimmäisellä yrityksellä lapset kysyivät minulta, että tarviiko näitä syödä? Juu, ei - kompostiin pääsi se erä. Olivat liian makeita ja rakenne oli kehno. Seuraavaksi tein liian vähän makeita, eikä ne maistuneet ollenkaan suklaisilta. Viimeksi sain keksien rakenteen kohdalleen, mutta makua piti edelleen parantaa. Nämä suklaakeksit ovat parasta, mitä olen tähän mennessä onnistunut leipomaan vhh:na.

Tästä taikinasta voi tehdä erilaisia keksejä. Mieheni tykkää pötkylöistä leikatuista kekseistä. Voi myöskin leipoa kaikenlaisia muotokeksejä. Keksit olen voidellut kananmunan valkuaisella, mutta se ei ole välttämätöntä. Kekseistä tulee nättejä sellaisenaankin paistettuina.
 Suklaakeksit

3,5 dl mantelijauhetta
2 dl BakePro
2 rkl psyllium
2 rkl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1,25-1,5 dl sukrinTomu (maun mukaan)
100 g kylmää voita kuutioina
1 kananmuna
1 rkl kermaa

koristeeksi:
kananmunan valkuaistavoiteluun
mantelirouhetta tai muun pähkinän rouhetta
suklaarouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuiva-aineseos ja voi talouskoneen tai vastaavan leikkuuterällä hienoksi muruksi. Sekoita kananmuna ja kerma keskenään. Lisää ne taikinaan. Sekoita taikinaa leikkuuterällä kunnes taikina alkaa pysyä koossa. Lisä tarvittaessa ripaus BakeProta. Laita taikina pakastepussiin ja laita lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pikkuleivät 1:
Jaa taikina kuuteen osaan. Pyörittele taikinapaloista uunipellin leveitä pötkylöitä, käyttäen käsissä hippusen BakeProta, ettei taikina tarttuisi käsiin. Litistä pötkylät sormilla. Sivele valkuaisella ja painele kevyesti pinnalle pähkinä- ja suklaarouhetta. Paista 180 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Heti uunista ottamisen jälkeen leikkaa pötkylät terävällä veitsellä hieman viistosti. Anna keksien jäähtyä.


Pikkuleivät 2:
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina ohueksi kahden tuorekelmun välissä. Voit käyttää samaa kelmua koko leivonnan ajan. Ota päällimmäinen kelmu varovasti kaulitun taikinan päältä pois. Jos tarttuu liikaa, ripauta vähän BakeProta päälle. Leikkaa piparkakkumuotilla tai lasilla taikinasta pikkuleipiä. Laita pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille. Voitele valkuaisella, koristele halutessasi suklaa- ja/tai pähkinärouheella. Paista 180 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.



2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...