sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Raakamarinoitu punasipuli ja fetasalaatti




Marinoitu punasipuli on kirpakkaan hyvää ja sopii erinomaisesti salaatteihin. Kun ottaa lusikalla hieman marinointilientä salaatin päälle, ei tarvita kuin hyvää oliiviöljyä ja salaatti on saanut maukkaan kastikkeen. Marinoitu punasipuli sopii myös erilaisiin papusalaatteihin, couscouseihin ja sillin kera.

Käytin marinointiin vaaleaa balsamicoa, mutta tumma balsamico ja punaviinetikka toimivat samoin. Tummemmat etikat antavat sipulille vähän enemmän väriä. Vaalean balsamicon kanssa väri jää kuultavan vaaleanpunaiseksi. Jos haluaa sanoa nätisti vaalean balsamicon ja punasipulin luomasta väristä, voisi ehkä kutsua niitä raikkaan värisiksi.

Minun piti alun perin tehdä vuohenjuustosalaatti, johon käyttäisin marinoitua sipulia. Samalla aterialla kuitenkin tarjosin jo alkuruokana vuohenjuusto-nokkoscappuccinoa, joten vaihdoin pääruoan kanssa tarjottavaan salaattiin juustoksi fetan. Grillattu halloumi oli myös yksi vaihtoehto. Marinoitu punasipuli sopii siis useimpien juustojen kaveriksi.

Fetasalaattiin käytin edellisenä päivänä uunikuivattuja tomaatteja. Koska tomaatit ovat öljyyn säilötty, voi niiden maustamaa öljylientä käyttää salaattikastikkeen osana. Ne molemmat sopivat salaattiin oivasti. Tuore tomaatti toimii tietenkin hyvänä vaihtoehtona. Tällöin salaatin kostuttamiseen käytetään oliiviöljyä pullosta.



Raakamarinoitu punasipuli

2 punasipulia, puolikkaat hyvin ohuiksi siivutettuina

liemi:
0,75 dl tummaa tai vaalea balsamicoa
0,75 dl kylmää vettä
1rkl      erytritolia tai sokeria
2 tl       suolaa
5-7       maustepippuria

Kiehauta vesi ja sokeri. Kun maketusaine on liuennut veteen, nosta kattila pois levyltä ja anna sokeriliemen jäähtyä. Sekoita liemen ainekset keskenään. Lisää joukkoon sipulisuikaleet. Kaada sipulit liemineen kannelliseen rasiaan tai purkkiin. Lientä tulisi olla juuri sen verran, että sipulit peittyvät. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. 



Fetasalaatti

100 g fetajuustoa
sekoitus erilaisia salaatinlehtiä
kolmannes kurkkua, paloiteltuina
uunikuivattuja tomaatteja öljyssä ja niiden öljylientä
raakamarinoitua punasipulia ja tilkka sen lientä
timjamia, basilikaa tai  rosmariinia hienonnettuna
mustapippuria

Levitä revityt salaatinlehdet tarjoilulautaselle. Ripottele niiden päälle kurkku, tomaatit ja marinoitu sipuli. Kostuta salaatti tomaattien öljyliemellä ja punasipulien liemellä. Murentele salaatin päälle juusto. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele lopuksi yrttisilppu.



2 kommenttia:

  1. Aijai, olipa hyvää! 😊 Lisäsin vielä siemensekoitusta, antoi kivaa purutuntumaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Siemenet sopivat tähänkin salaattiin mainiosti, kiitos vinkistä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...