maanantai 28. lokakuuta 2013

Arkiruokaa 20 minuutissa: länkkäripannua häränsilmällä



Länkkäripannu on yksinkertaisen hyvää, täyttävä ja maukas arkiruoka, joka valmistuu 20 minuutissa. Jauheliha on monen perheen arjen nopean ja vaivattoman ruoan takuuvarma ainesosa, niin meilläkin. Kaikilla taitaa olla takataskussa jonkinlaisen jauhelihakastikkeen resepti, joka pyöräytetään kun on kiire saada ruoka tarjolle. Yleensä, aina se sama soosi. Tällä kertaa en keitellyt kastiketta, vaan tuhdin jauhelihapaistoksen länkkärityyliin: jauhelihaa, papuja ja kasviksia paistetun kananmunan kera, cowboy-meininkiä. Länkkäripannu on saanut hauskan nimensä ystävältäni Arilta :)

Tanakka setti lihaa ja papuja saa raikkautta tuoreista kasviksista: vihreää paprikaa, sipulia, valkosipulia ja persiljaa. Halutessasi voit raastaa joukkoon porkkanan, pilkkoa herkkusieniä, punaisen paprikan, chilipaprikan tai pari tomaattia. Länkkäripannu ei vaadi muuta lisuketta, mutta voit tarjota sitä esimerkiksi kuullotetun tai höyrytetyn, suikaloidun kaalin, pastan tai keitettyjen sellerikuutioiden kera. Ne kypsyvät mukavan samanaikaisesti pannua valmistaessasi. Pöytään voi laittaa kippoihin ranskankermaa ja juustoraastetta.

persilja unohtui toiselle leikkuulaudalle, muuten tässä on kaikki kasvikset länkkäripannuun

Blogini pääsi mukaan Fiskarsin 20 minuutin ateriat –kampanjaan 11 muun ruokablogin kanssa. Saimme kokeiltavaksemme laatikollisen keittiövälineitä helpottamaan kahden arkiaterian valmistusta. Kahden viikon kuluttua postaan saman kampanjan merkeissä toisen nopean suosikkiarkiruoan ohjeen.

Rakastan teräviä veitsiä, joten Fiskarsin Roll-Sharp veitsenteroitin on meillä jatkuvassa käytössä. Äitini jaksaa aina ihmetellä, miten meillä veitset pysyvät niin terävinä. Eivät ne pysy, vaan niitä huolletaan tarvittaessa ja säännöllisesti ;)  Pitäisiköhän laittaa äidille pieni teroitusaparaatti joulupakettiin? Toinen ihana, ja minulle ihan uusi keittiöväline Fiskarsin Funtional Form -sarjassa, on silikonireunalla varustettu tylppäpäinen lusikka. Lusikaksi sitä kutsutaan, mutta se on sellainen lusikan mallinen, kauhan kokoinen mainio kapusta, jolla on oiva sekoitella ja kauhoa länkkäripataa pinnoitetulta pannulta. Sillä ei äitinikään pysty naarmuttamaan pannujani.Tykkäämällä Fiskarsin Facebook-sivuista löydät Jennin, Hannan ja Johannan arkiruokavideot, joita äänestämällä pääset mukaan arvontaan, jossa voit voittaa 300 euron arvoisen herkkukorin. Nam :)


Länkkäripannu häränsilmällä
4:lle

400 g jauhelihaa
400 g kidneypapuja suolaliemessä
1        vihreä paprika paloiteltuna
1        sipuli hienonnettuna
2        valkosipulinkynttä silputtuna
0,5 dl persiljaa silputtuna
1 mm cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria

lisäksi:
4 kananmunaa
persiljasilppua

tarjolle (halutessasi) lisäksi:
ranskankermaa
juustoraastetta

Kuullota sipulia minuutin ajan pannulla. Lisää joukkoon valkosipuli ja paprika. Kuullottele kasviksia pieni hetki, varo polttamasta valkosipulia. Siirrä sipuli-paprikasilppu hetkeksi sivuun. Ruskista jauheliha. Huuhtele pavut juoksevan veden alla. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuli-paprikasilppu, pavut ja cayennepippuri. Kuumenna länkkäripannu kihiseväksi. Ripottele joukkoon persilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Alenna lieden lämpötilaa ja laita kansi pannun päälle.

Paista kananmunat erillisellä pannulla. Laita ruoka tarjolle ja asettele jokaisen annoksen päälle paistettu kananmuna. Koristele persiljasilpulla.




Yhteistyössä Fiskars


6 kommenttia:

  1. Länkkäripannu on just sopiva ruoannimi, kun perheessä on pieniä lapsia, sillä saa heidät hyvin syömään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Tosin toimii myös vähän isommillekin, ainakin meidän perheessä lapset innostuivat ruoasta ja kehuivat erinomaiseksi. Tai no, "tosi hyvää" oli heidän käyttämänsä ilmaisu ;)

      Poista
  2. Kummasti rupesi vatsa kurnimaan kun tämän näki, taitaakin olla lounasaika. ;)

    VastaaPoista
  3. Hehee, kuinkas sattuikaan :)..Taitaa muna tosiaan olla pop!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...