keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Avokado-artisokkasalaatti korianteri-limevinegretillä


Kaksi herkkuani, avokado ja artisokansydämet pääsivät sulostuttamaan salaattiani. Korianteri-limevinegretti sopi niiden kanssa ihanasti. Tein salaatin ajatuksella, että yksinkertainen on kaunista. Vain kaksi täytettä salaatin lisäksi ja maukas kastike. Minulla on tapana ladata salaattiannoksiin paljon erilaisia täytteitä, mutta tällä kertaa halusin nautiskella muutamasta ihanasta mausta. Onnistuin!

Tarjosin tätä vihreää salaattia kesäisellä ateriallamme, jota valmistelin kattauksen lisäksi lähes puoli päivää. Avokado-artisokkasalaatti itsessään on todella nopea ja helppo valmistaa. Muita ruokalajeja olivat itse savustettu lohi, kurkku-halloumivartaat, täytetty siemen-ohutleipä lehtikaalipestolla ja tomaattisalaatti.


Ladoin korianteri-limevinegretillä maustetut avokadon ja artisokansydämet salaatinlehdille valmiiksi pieniksi annospaloiksi. Näitä pystyi ottamaan helposti ja useamman kerran lisää. Salaatista saa toisennäköisen repimällä salaatin pienemmäksi ja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Yhtä hyviä kummallakin tavalla.

Vinegrettiä kannattaa vähän maistella sitä sekoitellessa, koska limen suhde öljyyn on makumielipide. Minun makuuni paras yhdistelmä oli puoli desiä öljyä ja lähes sama määrä limeä (3 rkl = 0,45 dl). Korianteria saa olla runsaastikin. Jos korianteri tuntuu vieraalle, sen voi vaihtaa persiljaan tai minttuun.


Avokado-artisokkasalaatti


1        salaattikerä
noin 200 g artisokansydämiä öljyssä
1        avokado paloiteltuna
annos korianteri-limevinegrettiä (ohje alla)

koristeluun
limettiä lohkoina
korianteria

Valuta ja lohko artisokansydämet. Sekoita artisokansydämet ja avokado keskenään. Lisää niiden joukkoon korianteri-limevinegretti. Levitä salaatinlehdet laakealle tarjoilulautaselle ja nostele artisokka-avokadosekoitusta niiden päälle. Voit myös pilkkoa salaatin ja sekoittaa artisokka-avokadosekoituksen salaattisilpun joukkoon. Koristele limellä ja korianterilla.

Korianteri-limevinegretti


0,5 dl   öljyä
3 rkl    limenmehua
2 rkl    korianteria silputtuna
0,5 rkl Dijon-sinappia
(1 pieni valkosipuli hienonnettuna)
suolaa ja mustapippuria


Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...