perjantai 6. marraskuuta 2015

Kyssäkaali-lihapata



Kyssäkaali sopii lihapataan ja tuo vaihtelua pataruokiin. Näin kaupassa ihanat kyssäkaalilaatikot. Niissä oli upeita vihertäviä ja liiloja kyssäkaalipalleroita. Molemman väriset kaalit maistuvat samoilta ja kuorittuina näyttävät samoilta. Kyssäkaali maistuu hyvältä raakana naposteltuna, keitoissa, padoissa ja muusina.

Lapseni sanoi minulle, että taas meillä on pataruokaa. Minusta meillä ei ole pataruokia ollenkaan liian usein ja vastasin, että meilläpä ei ole taas jauheliharuokaa. Päädyin tekemään pataruokaa juuri siksi, että meillä syödään mielestäni aivan liian usein jotain helppoa jauhelihasta. Jauhelihassa ei ole mitään vikaa, mutta tällä kertaa halusin tehdä jotain kokolihasta ja pataruoka on ihanan helppoa valmistaa, vaikka kypsymiseen menee toista tuntia. Paisteista saa muutoinkin monipuolisesti erilaisia ruokia. Sisäpaistin lisäksi voi käyttää paahto- tai ulkopaistia. Lihan kypsentämiseen menee tällöin hieman enemmän aikaa, reilut pari tuntia.

Kyssäkaali-lihapata


800 g naudan sisäpaistia
1        kyssäkaali noin 400 g kuorittuna ja kuutioina
1        sipuli hienonnettuna
1–2    valkosipulinkynttä hienonnettuina
3 dl    olutta tai lihalientä
sekä tarpeen mukaan vettä tai lihalientä
0,5 dl lipstikkaa tai persiljaa
8        maustepippuria
1        laakerinlehti
suolaa

Huuhtele liha kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperiin. Poista lihasta kalvot. Pilko liha kuutioiksi. Ruskista kuutiot pannulla. Kumoa ne pataan. Kuullota sipulia pannulla minuutin ajan ja kääntele valkosipuli joukkoon. Kumoa ne lihakuutioiden joukkoon. Lisää pataan kyssäkaali, olut, lipstikka, maustepippurit ja laakerinlehti. Kääntele padan ainekset sekaisin. Lisää pataan vettä tai lihalientä sen verran, että ainekset juuri peittyvät. Peitä pata kannella.

Kypsennä ruokaa uunissa 175 asteessa noin puolitoista tuntia. Mausta suolalla.


huovutetut neulotut tossut isälle

Hyvää isänpäivää!

2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaa noin heinoissa tossuissa lihapataa nauttia ja välillä vaikka jauheliharuokaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja!

      Mieheni onkin tossutellut isänpäivästä alkaen tyytyväisen oloisena. Isäpuoleni puolestaan otti tossut mukaan matkalle. Tossujen neulojana kehrään tyytyväisenä ja suunnittelen taas niitä jauheliharuokia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...