sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Artisokkatahna


Hyvä ruoka ja hyvä kirja, ah miten nautinnollista elämää. Luulen, että Outi Pakkasen useissa dekkareissaan esiintynyt päähenkilö Anna Laine voisi olla samaa mieltä. Anna Laine nimittäin on herkkusuu ja laittaa ihanaa ruokaa pohtiessaan kummallisia tapahtumia. Yön yli (julkaistu 2002) -nimisessä kirjassa Anna Laine tekee artisokkamössöä, josta olen idean saanut omaan tahnaani. Jos muuten dekkarit eivät innosta, Outi Pakkanen on koonnut Anna Laineen keittokirjan: Porosta parmesaaniin (julkaistu 2003). Minä tosin suosittelen sekä dekkareita että herkullisia ruokia!


Olen kirjojen kaikkiruokaisena ;) lukijana tietenkin lukenut Yön yli -kirjan ja hankkinut myös ohuen pehmeäkantisen Porosta parmesaaniin -keittokirjan. Porosta parmesaaniin -kirjassa on 55 reseptiä, joissa valtaosassa on johdantoina pieni pätkä kunkin reseptin alkuperäisestä tarinasta. Mukavaa selailtavaa aina kun odottaa seuraavan dekkarin ilmestymistä. Minä odotan uuden kirjan ilmestymistä heti, kun olen edellisen saanut luetuksi.

Artisokkatahnaa voi käyttää dippailuun, levitteeksi, kastikkeena (voi ohentaa kermalla) ja lettujen päällä. On muuten eriskummalisen ihanaa, että purkitetuista säilykkeistä voi saada jotain näin maistuvaista. Olen aikaisemmin valmistanut pinaatti-artisokkadippiä, joka sekin on mielettömän hyvää Ameriikan herkkua.

Artisokkatahna

240 g artisokansydämiä
200 g tuorejuustoa
1 dl basilikaa
1 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(1 dl raastettua parmesaania)
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valuta artisokansydämet. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittajalla. Kaada tarjoiluastiaan lusikalla auttaen.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania ruokaohjeita! Tätä söimme alkupalaksi punajuurichipsien kanssa , kiitos!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...