punaiset chilit jätin koristeeksi ;) |
Meilla kasvaa kotona iso määrä maa-artisokkaa, joten kaupasta on vähän turha sitä ostaa. Paitsi etten vielä ole lapiota maahan työntänyt. Maa-artisokka on siitä kiitollinen kasvis, että siitä saa nostaa satoa niin keväällä kuin syksylläkin. Ja ihan valtaisan herkullista.
Maa-artisokka-tomaattiraita maistui koko perheelle. Tyttönen tykästyi jo pelkkään kastikkeeseen, että pyysi saada lusikalla kaapia tehosekoittimen tyhjennetyn sisuksen ;) Raita on intialainen raikas ja usein mieto jogurttipohjainen tulisten makujen tyynnyttäjä. Vaikka reseptissä on jopa kahta erilaista chiliä, ei ruoka ole tulista. Tämä ruoka sopii erinomaisesti lampaan lisukkeeksi, mutta myös muulle lihalle ja kalalle myös.
mausteöljyn mausteet |
6-8:lle
0,5 kg maa-artisokkaa
250 g kirsikkatomaattia
kastike:
3 dl maustamatonta jogurttia
0,5-1 vihreä chili hienonnettuna
1 rkl korianteria silputtuna
1 rkl minttua silputtuna
0,5 tl suolaa
mausteöljy:
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl kuminansiemeniä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 kuivattua punaista chiliä
1 rkl kuivattua currynlehteä murskattuna
1 mm mustia sinapinsiemeniä
1 mm mustia sipulinsiemeniä
koristeeksi:
1 rkl korianteria silputtuna
1 rkl minttua silputtuna
Kuori ja kuutio maa-artisokka. Laita kuoritut maa-artisokkapalat kylmään veteen, mikäli et valmista heti (muutoin ne tummuvat). Keitä maa-artisokan palaset kypsiksi ja valuta ne. Kumoa ne tarjoiluvadille. Halkaise kirsikkatomaatit, laita ne leivinpaperin vuoratun pellin päälle ja grillaa niitä uunissa grillivastusten alla kunnes ne saavat vähän väriä. Nostele tomaatit varovaisesti maa-artisokkien päälle.
Sekoita tehosekoittimella jogurtti, vihreä chili, korianteri, minttu ja suola. Kaada kastike tomaatti-maa-artisokkakeon päälle.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon kumina, valkosipuli, punaiset chilit, currynlehdet, sinapin- ja sipulinsiemenet. Kuullota mausteita pieni hetki. Tiputtele mausteöljy jogurtin päälle.
Koristele raita korianteri- ja mittusilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti